AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.43 // 29.10.2017

​Friberg da Cruz jättää IFK Mariehamnin

​Friberg da Cruz jättää IFK Mariehamnin

Bobbie Friberg da Cruz kuului Grönvittin luottomiehiin neljän kauden ajan. (Kuva: Juha Tamminen)

Neljäs kausi IFK Mariehamnin riveissä jää myös viimeiseksi ruotsalaispuolustaja Bobbie Friberg da Cruzille.

Jani Lyyskin ja Tommy Wirtasen tavoin seura ei tarjonnut enää uutta sopimusta 35-vuotiaalle Friberg da Cruzille.

- Olemme yhdessä, minä ja IFK, päätyneet siihen, että jatkoa ei tule. IFK:lla on hiukan toisia suunnitelmia tuleville vuosille ja samalla tunnen, että olen antanut sen minkä voin seuralle. Olen ymmärtänyt, että IFK haluaa mieluiten tehdä useampivuotisia sopimuksia pelaajien kanssa ja minulla ei varmaan ole niin kovin montaa pelikautta jäljellä, Friberg da Cruz sanoo.

Puolustaja painottaa, että mitään ei jää ratkaisusta hampaankoloon.

- Päinvastoin. Minusta seura tekee aivan oikein panostaessaan sukupolvenvaihdokseen. Olisin itse tehnyt samoin.

Friberg da Cruzille jää joka tapauksessa hyvät muistot Maarianhaminasta.

- Täällä on ollut mahtavaa ja ennen kaikkea olen saanut kokea asioita, joita en olisi ikinä uskonut jalkapalloilijana kokevani. Mikään ei kuitenkaan ole ikuista ja jalkapalloilijan pitää aina asennoitua siihen, että matka voi päättyä koska vain. Minun matkani Ahvenanmaalla on ollut fantastinen.

Friberg da Cruz teki Grönvittille yhden ainoan Veikkausliigamaalin, mutta se päivä ei unohdu - tosin pitkälti muista syistä. Parasta muistoa ei tarvitse arvailla.

- Sunnuntai 23. lokakuuta 2016.

- Se oli aivan fantastinen, joskin myös hullu päivä. Tunnit ennen ottelua, lämmittely, yleisön tuki, minun maalini, mestaruusjuhlat, illan banketti. Kun vain puhunkin siitä, ihoni menee kananlihalle. Tuntuu edelleen kuin se olisi ollut eilen.

Friberg da Cruz pelasi IFK-paidassa kaikkiaan 119 Veikkausliigaottelua. Jalkapalloa hän ei ole jättämässä, mahdollista on peliuran jatkuminen vielä kotimaassa tai vaihtoehtoisesti siirtyminen valmennuspuolelle.

Lähde: Nya Åland
Lisää uutisia