AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.43 // 27.10.2017

Simo Roiha jatkaa RoPS-paidassa kaudella 2018

Simo Roiha jatkaa RoPS-paidassa kaudella 2018

Simo Roiha jatkaa Rovaniemellä myös ensi kaudella. (Kuva: Juha Tamminen)

Simo Roihan jatko Rovaniemen Palloseurassa on varmistunut. RoPS sekä kannattajien lemmikiksi noussut 26-vuotias hyökkääjä allekirjoittivat aiemmin tällä viikolla kauden 2018 kattavan pelaajasopimuksen.

Simo Roiha nousi lopullisesti RoPS:n edustukseen FC Lynxin ja FC Santa Clausin kautta kaudelle 2014. Roiha oli kovassa nosteessa erityisesti RoPS:n hopeakaudella 2015, kunnes paha polvivamma keskeytti pelaamiset liki vuodeksi.

Viime sesonki kului pitkälti kuntoutuessa, alla ainoastaan muutama syksyinen ottelu Kakkosessa, mutta tälle kaudelle "Super-Simo" on raivannut jälleen tiensä RoPS:n avauskokoonpanoon. Tilillä on jo viisi maalia.

- Hankala on muutoin kuvailla kuin että fiilikset ovat mahtavat, Roiha kommentoi.

- Lapsuudesta saakka haaveena on ollut pelata Rovaniemen Palloseurassa, ja nyt tämän sopimuksen myötä saan jatkaa sitä unelmaa ainakin tulevan kauden verran.

Roiha on yksi niistä kokeneista pelaajista, joiden odotetaan muodostavan RoPS:n tulevan joukkueen rungon. Tällä hetkellä sopimuksia on kasassa kymmenkunta, ja siten tilanne on liki täysin eri kuin noin vuosi sitten.

- Kaikkiaan homma näyttää meidän kannalta varsin positiiviselta, Roiha nyökkäilee.

- Viimeisimpien julkistusten myötä meillä alkaa olemaan ihan kohtuullinen avauskokoonpanokin kasassa. Moni vanha tuttu naama jatkaa Napapiirillä, joten sen pohjalta on helppo rakentaa tulevaa.

Siviilipuolella Roihan pitävät Rovaniemellä myös opinnot Lapin AMK:ssa. Rakennustekniikkaa opiskeleva Roiha tähtää jossain vaiheessa rakennusinsinööriksi.

- Toistaiseksi edetään täysin jalkapallo ehdoilla, hyökkääjä toppuuttelee.

- Tarkkaa opintosuunnitelmaa ei ole laadittu, mutta sellaiset sata opintopistettä on kasassa jo nyt. Syksyn aikana olisi taas tarkoitus suorittaa muutama piste.


HJK-RoPS Telia 5G Areenalla lauantaina 28.10. kello 14.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa

Lisää uutisia