AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.43 // 26.10.2017

​Juuso Hämäläinen ja RoPS jatkosopimukseen

​Juuso Hämäläinen ja RoPS jatkosopimukseen

Juuso Hämäläinen on viihtynyt RoPS:ssa. (Kuva: Juha Tamminen)

Rovaniemen Palloseuran tulevan kauden runko vankistui merkittävällä pelaajasopimuksella. RoPS ja puolustaja Juuso Hämäläinen, 23, ovat allekirjoittaneet jatkosopimuksen kaudesta 2018.

Alkujaan Raisio Futiksen kasvatti siirtyi FC Interin A-nuorista Veikkausliigassa pelaavan FC Interin edustukseen kaudelle 2013. Hämäläinen oli vielä alle parikymppinen, mutta vakiinnutti nopeasti paikkansa Interin avauskokoonpanossa.

Rovaniemelle Hämäläinen vaihtoi keväällä 2016. RoPS:n mukana Hämäläinen on saanut alleen kaksi ehjää kautta Veikkausliigassa, ja on samalla noussut RoPS:n tämän hetken johtavaksi keskuspuolustajaksi.

- Mukava jäädä Napapiirille, Hämäläinen kertoo tyytyväisenä päällimmäiset tuntonsa.

- Punnitsimme taustojen kanssa erilaisia vaihtoehtoja ja totesimme, että oman kehitykseni kannalta kaikkein paras ratkaisu on jatkaa RoPS:ssa - ainakin vuoden ajan.

Kuluvalla kaudella Hämäläinen sekä parinsa Ivan Tatomirovic ja maalivahti Antonio Reguero ovat muodostaneet kokeneen kolmikon, jonka varaan RoPS:n puolustus on kyennyt luottamaan.

Kesän käänteistä huolimatta joukkueen kuntokäyrä onkin ollut syksyä kohden nouseva. RoPS sai varmistettua sarjapaikkansa hyvissä ajoin ja tavoitteli jo sijoitusta Veikkausliigan kuuden parhaan joukossa.

- On myönnettävä, että välillä oli henkisestikin kuluttavia jaksoja. Äijiä vaihtui ja pelit meni miten meni, mutta loppujen lopuksi voimme olla tyytyväisiä siihen, mihin suuntaan joukkue on edennyt, Hämäläinen kehaisee.

- Nyt meidän lähtökohdat ovat aivan toiset kuin vuosi sitten, ja se antaa valtavasti virtaa pian alkavalle pre-seasonillekin. On halu kehittyä ja mennä eteenpäin niin henkilökohtaisella tasolla kuin joukkueenakin.

Ensi kautta peilaten Hämäläistä miellyttää erityisesti nuorten pelaajien nousu.

- Monen pelaajan taso on noussut silmin nähden suoraan saadun vastuun myötä, liki 140 Veikkausliigaottelun keskuspuolustaja näkee.

- Tulevan joukkueen runko näyttää hyvältä jo nyt. Useampi kokenut pelaaja jatkaa, ja nuoret ovat saaneet runsaasti kokemusta. Vielä kun saamme muutaman pelaajan lisää, niin lähtökohdat aivan toiset kuin viime keväänä.


HJK-RoPS Telia 5G Areenalla lauantaina 28.10. kello 14.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa

Lähde: RoPS:n tiedote
Lisää uutisia