AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.43 // 24.10.2017

TPS:n Laurikainen kaudesta 2018: ”Perusrunko tästä joukkueesta”

TPS:n Laurikainen kaudesta 2018: ”Perusrunko tästä joukkueesta”

TPS:lla oli lauantaina aihetta juhlaan. (Kuva: Juha Tamminen)

Lauantaina Ykkösen voiton ja suoran nousun Veikkausliigaan varmistanut TPS aikoo päävalmentaja Mika Laurikaisen mukaan jatkaa pääsarjassa pitkälti samalla ryhmällä kuin tänä vuonna.

Ainoa varma lähtijä on uransa lopettanut hyökkääjä Mikko Hyyrynen. Sopimuksia uusien pelaajien kanssa ei Laurikaisen mukaan ole vielä tehty, mutta neuvotteluja on käynnissä.

– Perusrunko joukkueeseen tulee tämän kauden joukkueesta. Muutosta tulee jonkun verran, mutta ei 50 prosentin muutosta, vaan pienempi, Mika Laurikainen arvioi.

Joidenkin tämän kauden pelaajien kanssa on jo sovittu jatkosta, ja useiden muiden kanssa neuvotellaan. Osalle nousuprojektissa mukana olleista pelaajista Laurikainen joutuu kuitenkin kertomaan, ettei palveluksia tarvita enää liigassa.

– Ainahan se on vaikea tilanne. Keskustelen kaikkien kanssa suoraan päin naamaa, ettei se tule yllätyksenä. Mutta toivottavasti sitä keskustelua ei tarvitse käydä kovinkaan monen pelaajan kanssa.

Pelaajat viettävät nyt muutaman viikon lomaa, mutta harjoitusten on määrä käynnistyä taas marraskuun lopulla. Silloin mukana on Laurikaisen mukaan testimiehiä lähialueilta ja mahdollisesti kauempaakin.

Pelaajarekrytoinneista käytännössä yksin vastaava päävalmentaja on virittänyt henkilökohtaisten kontaktiensa kautta verkot vesille myös ulkomaille.

Hän on luottavainen, että TPS on tarpeeksi vetovoimainen vaihtoehto liigatason pelaajille.

– Emme me pysty kilpailemaan sellaisista pelaajista, jotka joku toinen liigaseura ehdottomasti haluaa. Mutta kyllä me ihan kilpailukykyisiä olemme, kun ajatellaan mahdollisuuksia kehittyä ja pelata, Laurikainen uskoo.

Lisää uutisia