AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.43 // 24.10.2017

​Forssell: "Olemme valmiita voittamaan ja taistelemaan"

​Forssell: "Olemme valmiita voittamaan ja taistelemaan"

Mikael Forssell uskoo täysillä HIFK:n mahdollisuuksiin yltää kymmenenneksi Veikkausliigan sarjataulukossa lauantain päätöskierroksella. (Kuva: Juha Tamminen)

HIFK kohtaa lauantaina pelattavalla Veikkausliigan päätöskierroksella FC Lahden. Edessä on pakkovoitto, jos HIFK haluaa välttää liigakarsinnan.

HIFK nousi kauden viimeisessä kotiottelussaan 2-2-tasapeliin SJK:ta vastaan. SJK johti ottelua 80. peliminuutille asti 2-0, mutta vaihdosta kentälle tullut Mikael Forssell nousi lopulta HIFK:n sankariksi. Forssell kavensi tilanteeksi 1-2 vajaa kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa ja tasoitti ottelun loppulukemat lisäajan viimeisestä tilanteesta.

– Pysyimme positiivisina ja uskoimme, että voimme nousta vielä tasoihin. Usko kantoi loppuun asti. Meillä oli myös muutama paikka, joista olisi voinut vähän paremmalla tsägällä viheltää rangaistuspotkun meille. Unelmaloppu ja yksi piste antoi meille pienen mahdollisuuden päätöskierrokselle, Forssell sanoi.

Forssell nousi maaleillaan IFK:n sisäisen maalipörssin kakkoseksi. "Miklu" on tehnyt tällä kaudella kahdeksan maalia Veikkausliigassa. Molemmat maalit SJK:ta vastaan syntyivät päällä. Tasoitusmaali lisäajan viimeisestä tilanteesta ja vielä oman fanipäädyn edessä ei ole ihan jokapäiväistä herkkua.

– Olihan se ihan mahtava fiilis. Tällaisista tilanteista jokainen hyökkääjä unelmoi. Tässä vaiheessa uraa tuollaiset maalit maistuvat erittäin makealta. SJK-tasapeli ja loppuhetken tasoitusmaali antaa toivoa meidän faneille, seuralle ja ihan kaikille. Meillä on vielä kaikki mahdollisuudet välttää liigakarsinta, Forssell sanoi.

HIFK kohtaa päätöskierroksella Lahdessa pelattavassa kamppailussa eurocup-sijoitusta jahtaavan FC Lahden. Lauantaina pelattavaan otteluun on lähdössä yli 140 HIFK:n kannattajaa, joten joukkue saa kaiken tuen. Edessä on pakkovoitto ja samanaikaisesti on toivottava PS Kemin tappiota hopeamitalista taistelevalle KuPS:lle. Jos HIFK voittaa Lahden ja Kemi häviää KuPS:lle, niin tasapisteissä HIFK nousisi suoran säilyjän paikalle kymmenenneksi paremman maalieron turvin.

– Käymme viikolla erittäin tarkasti Lahden peliä läpi ja paneudumme totta kai myös meidän heikkouksiin. Muutamaan asiaan on keskityttävä enemmän. Olemme valmiita voittamaan ja taistelemaan. Jos jollain jengillä on sydäntä niin meillä.


FC Lahti-HIFK Lahden Stadionilla lauantaina 28.10. kello 14. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia