AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 19.10.2017

Ilveksen Ayarna myöntää: ”Ilmassa on jännitystä”

Ilveksen Ayarna myöntää: ”Ilmassa on jännitystä”

Ruben Ayarna on ollut Ilveksen avainpelaajia. (Kuva: Juha Tamminen)

Reuben Ayarna on insinööri Ilveksen konehuoneessa. Keskikentän keskustassa viihtyvä ghanalainen katkoo vastustajan syötöt ja pallonriiston jälkeen rakentaa peliä ylöspäin.

Toista vuottaan tupsukorvia edustava Ayarna on pelannut tällä kaudella 29 ottelussa. Ainoastaan maalipyssy Tucolla on yksi peli enemmän. Hyvistä peliesityksistä jaettavia IS-tähtiä on kertynyt 25 kappaletta, joka on toiseksi eniten IFK Mariehamnin Aleksei Kangaskolkan jälkeen.

31-vuotiaan konkarin otteista huokuu kansainvälinen kokemus. Ilveksen kapteenistoonkin kuuluva Ayarna ei pelkää korottaa ääntään kentällä tai pukukopissa.

– Pyrin kokemuksellani auttamaan joukkuetta. Meillä on paljon lupaavia nuoria pelaajia joukkueessa. Koetan aina olla positiivinen ja rohkaisen heitä ottamaan kaiken irti potentiaalistaan. En halua pomottaa ketään, vaan kyse on siitä, että jokainen ymmärtää omat vahvuutensa.

– Kun teet sitä mitä osaat ja teet sen hyvin, niin koko joukkue menestyy. Muussa tapauksessa saatan huutaa tai käydä kanssasi pitkän keskustelun, Ayarna virnistää Ilveksen sivujen mukaan.

Viime sunnuntaina Ilves otti tärkeän voiton KuPS:sta. Ayarna sai keskikentän kamppailuissa kovia taklauksia osakseen, mutta hän ei hevillä luovuta.

– Se kuuluu lajin luonteeseen. Sinua tönitään kumoon, mutta nouset aina vain ylös ja jatkat taistelua. Et saa antaa periksi. Viime pelissä oli kivuliaat hetkensä ja jouduin hoidettavaksi. Tutkimuksissa ei kuitenkaan ilmennyt mitään vakavaa ja tunnen oloni jo hyväksi. Ei muuta kuin eteenpäin.

Perjantaina koittaa kauden viimeinen näytös Tammelan yleisön edessä, kun PS Kemi saapuu vierailulle.

– Kyseessä on viimeinen kotipeli, joten ilmassa on jännitystä. Erityinen hetki kaikille. Uskon, että faneja tulee paljon paikalle. Meidän täytyy näyttää heille parastamme. Voitolla varmistamme top3-sijoituksen. Se vaatii kovaa työtä loppuun asti, Ayarna muistuttaa.


Ilves - PS Kemi Tammelan stadionilla perjantaina 20.10. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia