AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 18.10.2017

RoPS ja Lapin Safarit järjestävät päätösjuhlan perjantaina

RoPS ja Lapin Safarit järjestävät päätösjuhlan perjantaina

RoPS päättää kotikautensa perjantaina. (Kuva: Juha Tamminen)

Kauden viimeinen kotiottelu, pimenevä perjantai-ilta ja stadionin kirkkaat valot. Rovaniemen Palloseura ja Lapin Safarit järjestävät RoPS:n kotikauden päätöksestä Lappi-teemaisen jalkapallojuhlan.

Napapiirin korkeudella lokakuun lopulla eletään jo aivan talven korvalla. Illat pimenevät pian kuuden jälkeen, yöt käyvät pakkasen puolella, ja vesisateen tihku muuttuu pikkuhiljaa rännäksi.

Mutta parhaimmillaan lokakuu on myös lämmön ja valon aikaa. Pihoille ilmestyvät ensimmäiset jätkänkynttilät ja ulkotulet, eikä laavulla iltaa istuessa syksyn synkkyydestä ole tietoakaan. Lappilainenhan on kotonaan juuri nuotion äärellä, kuksa kädessä ja kahvit tulilla.

Näistä lähtökohdista RoPS ja Lapin Safarit tuovat kauden viimeiseen kotiotteluun ripauksen aitoa Lapin eksotiikkaa. Keskuskentän iltaa valaisevat aidot jätkänkynttilät sekä penkkien ympäröimät nuotiot. Nokipannukahvit tarjoillaan Pääkatsomon taakse rakennetusta kotakylästä.

Lapin Safareiden kokit tarjoilevat ilmaista porokeittoa 500 ensimmäiselle. Safareiden kalustonäyttely avautuu Keskuskentän Urheilukadun puoleiseen päätyyn. Onhan kelkkakausikin jo aivan käsillä.

Perheen pienimmille paikalla on oikea poro yhdessä RoPS:n oman Rolle-poron kanssa. Joulupukkikin saapuu - luonnollisesti - ennen ottelua tervehtimään yleisöä ja suorittamaan pienen alkuseremonian palkitsemisineen.

Itse ottelu päätetään ilotulitukseen. Ilotulituksen johdosta Aurinkokatsomo on suljettu, mutta Pääkatsomon lisäksi aitapaikkoja kyllä riittää. Pääkatsomon istumapaikoille mahtuu 2000 ensimmäistä.

Ja kaikkein tärkeimpänä - kyseessä on samalla päävalmentaja Juha Malisen viimeinen kotiottelu Rovaniemen Palloseuran peräsimessä.


RoPS – IFK Mariehamn Rovaniemen Keskuskentällä perjantaina 20.10. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia