AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.42 // 18.10.2017

​Eetu Muinonen jatkaa RoPS:ssa

​Eetu Muinonen jatkaa RoPS:ssa

Eetu Muinonen pelaa Rovaniemellä myös kauden 2018. (Kuva: Juha Tamminen)

Viime kaudella paluun Rovaniemelle tehnyt Eetu Muinonen, 31, jatkaa RoPS:ssa myös kaudella 2018. Jatkosopimus on vuoden mittainen.

Kaudella 2005 Myllykosken Pallossa Suomen Mestaruuden voittanut Muinonen on uransa aikana pelannut myös Belgian ja Norjan sarjoissa. Alkujaan monipuolinen keskikenttämies on Mikkelin Kissojen kasvatti.

Nyt jatkettu pesti on Muinosen toinen RoPS:ssa. Edellisen kerran Muinonen edusti seuraa kausilla 2011 ja 2012.

Juha Malisen alaisuudessa Muinonen on noussut yhdeksi joukkueensa luottopelaajista. RoPS:n päävalmentajan vaihtuessa ensi kaudeksi uskoo Muinonen kokeneiden pelaajien merkityksen kasvavan entisestään.

- Mielenkiinnolla odotan, että pääsen jatkamaan tätä RoPS:n prosessia vielä ainakin ensi kauden, Muinonen sanoo.

- Tällaisessa tilanteessa meidän kokeneiden pelaajien rooli varmasti kasvaa, ja meidän on toimittava esimerkkinä. Itse uskon, että päivittäisen ammattimaisen tekemisen kautta pystyn parhaiten antamaan oikean mallin nuoremmille.

Kuluvalla kaudella Muinonen on pelannut keskikentällä suurimmalta osin hyökkäävässä roolissa. Roolitus muuttui hyökkäysvoittoisemmaksi HJK:n kutsuttua takaisin alkukauden RoPS:ssa lainalla olleen Saku Ylätuvan.

Muinosen maalitili aukesi pitkän odotuksen päätteeksi syyskauden kierroksilla. RoPS:n edellisessä ottelussa Vaasan Palloseuraa vastaan Muinonen oli kahdella osumallaan kentän ylivoimainen hahmo.

- Se on erikoinen juttu, miten heti avausosuman jälkeen maalipaikkoja aukeaa enemmänkin. Oma tekeminen on välittömästi vapautuneempaa, Muinonen kertoo vireestään.

- Omaa tekemistäni helpotti myös, kun muokkasimme keskikentän ryhmitystä. Uusi muoto loksahti kohdalleen, ja nyt meidän keskikentän kolmikon eli minun, Willin sekä Suken (Antti Okkonen) yhteistyö toimii erinomaisesti.


RoPS – IFK Mariehamn Rovaniemen Keskuskentällä perjantaina 20.10. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia