vko.42 // 16.10.2017

FC Inter jätti HIFK:n pisteittä (FC Inter-HIFK 4-1)

FC Inter nousi toisen puoliajan loppupuolella 4-1 (1-1)-voittoon HIFK:sta. Helsinkiläisten ero pois karsijan paikalta pysyi näin neljässä pisteessä. Inter nousi voitolla kahdeksanneksi, kun jäljellä on kaksi kierrosta.

Inter varmisti voitolla paikan lopullisesti kauden 2018 Veikkausliigassa. Helpolla voitto ei missään nimessä tullut, sillä voiton tuoneet kolme viimeistä maalia syntyivät pelin viimeisen kymmenminuuttisen aikana.

HIFK oli lähellä maalia heti pelin toisella minuutilla. Juho Mäkelä tykitti omasta kuljetuksesta hirmukudin ristikkoon. Seuranneesta paluupallosta Aleksi Ristola sohi pallon käytännössä tyhjästä maalista ohi.

Tämän jälkeen tahtipuikkoa kentällä heilutti Inter. Joukkue painoi pelin väkisin vierasjoukkueen päätyyn. Peräjälkeen tulleet keskitykset eivät kuitenkaan löytäneet maalilta omia pelaajia.

Interin hakiessa johtomaalia keskittyi HIFK kontraamaan vastaan. Pelin 27. minuutilla Aleksi Ristola keskitti maalille, josta Inter-puolustus purki pallon Pekka Sihvolalle, joka sijoitti varmasti pallon ohi Henrik Moisanderin.

Inter ei johtomaalista masentunut, vaan iski tasoituksen seuraavasta hyökkäyksestä. Benjamin Källman pudotti pallon 16-alueen ulkopuolelle Julien Fabertille. Tarkka sijoitus takakulmaan toi Interin tasoihin.

Minuutin sisään tulleet jäivät lopulta avausjakson ainoiksi osumiksi. Tauolle mentiin näin ollen 1-1 tasatilanteessa.

Ottelun toisen jakson ensimmäisen todella vaarallisen tilanteen loi vierasjoukkue HIFK. Aleksi Ristola kuljetti röyhkeästi sisään vasemmalta laidalta. Takakulmaan suuntautuneen laukauksen torjui hyvin Moisander.

Inter tappoi pelin lopulta viimeisen kymmenen minuutin aikana. Vaihdosta kentälle tulleet Guy Gnabouyou, Mika Mäkitalo ja Timo Furuholm toivat uutta energiaa Interin pelaamiseen.

Interin 2-1 johtomaali oli onnekas, vaikkakin se oli upean kuvion tulos. Mika Ojala pelasi täydessä vauhdissa olleen Tatu Varmasen läpi laidalta. Inter-puolustajan keskityksen juoksi maaliin vierasjoukkueen Esa Terävä 83. minuutilla.

Viisi minuuttia myöhemmin maaliverkkoa heilutti Benjamin Källman, jonka vapautti läpiajoon Guy Gnabouyou.

Minuuttia myöhemmin Källmanin maalin pohjustanut Gnabouyou tykitti loppulukemat takakulmaan Timo Furuholmin syötöstä.

FC Inter - HJK perjantaina 20.10. kello 18.30 Veritas Stadionilla ja HIFK - SJK perjantaina 20.10. kello 18.30 Telia 5G Areenalla. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: FC Interin verkkosivut