vko.41 // 15.10.2017

RoPS jatkoi VPS:n voitotonta putkea (RoPS-VPS 3-0)

VPS:n voitottomien otteluiden putki kasvoi jo 14 ottelun mittaiseksi, kun se hävisi RoPS:n vieraana 0-3 (0-2). Kotijoukkueen Eetu Muinonen iski kaksi osumaa ja Lassi Lappalainen yhden.

RoPS:n ja VPS:n edellisessä kohtaamisessa Vaasan Elisa Stadionilla RoPS antoi Vaasan - tavaramerkkinsä mukaisesti - pitää ja kierrätellä palloa pitkiäkin jaksoja.

Sunnuntaina Rovaniemen Keskuskentällä RoPS iski aktiivisesti kiinni. Aivan ottelun ensimmäistä kymmentä minuuttia lukuun ottamatta VPS:llä oli vaikeuksia ennättää pois RoPS:n prässin alta.

Malisen miehistö onnistui suunnitelmassaan ja riisui VPS:n aseettomaksi. Andre Clennonin alkuminuuttien puolittainen läpiajo jäi vaasalaisten ainoaksi todelliseksi vaarapaikaksi. Jälkikäteen katsottuna ottelu ratkesi jo RoPS:n avausmaaliin seitsemännellä minuutilla.

Kulmapotkun jälkitilanteesta VPS:n Samu Volotinen onnistui vaivoin torjumaan Juho Hyvärisen painavan puskun. Paluupallolle osui Eetu Muinonen, joka hallitusti sijoitti yhdellä kosketuksella kauden toisen osumansa.

Ennen avausjakson päätösvihellystä RoPS siirtyi kahden maalin johtoon Lassi Lappalaisen unelmavedolla. Lappalainen haki itse keskelle ja laukoi kuudentoista rajalta yllättäen sisäkierteisenä Vaasan yläkulmaan.

Ottelun päätösosuma oli kuin RoPS:n pelisuunnitelmasta. Kovan prässin alla VPS:n purku keskialueelle epäonnistui. Pallo siirrettiin muutamalla kosketuksella rangaistusalueen sisälle Nathan Willille. Willin nopea siirto löysi täysin vapaana olleen Eetu Muinosen. RoPS:n kolmattakaan osumaa ei voida laittaa Vaasan Palloseuran maalivahdin piikkiin.

RoPS - IFK Mariehamn Rovaniemen Keskuskentällä perjantaina 20.10. kello 18.30 ja VPS - FC Lahti Elisa Stadionilla perjantaina 20.10. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.