AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.41 // 15.10.2017

Honkavaara harmitteli ratkaisumaalia

Honkavaara harmitteli ratkaisumaalia

Tappio kaihersi "Honsua". (Kuva: Juha Tamminen)

Kuopion Palloseura joutui pettymään Tammelan stadionin nurmella, kun se taipui Ilveksen vieraana 0-1.

Tammelan stadionilla pelattu 31. sarjakierroksen mitaliottelu ratkesi dramaattisella tavalla ottelun lisäajan aikana. Kotijoukkue Ilves sai omassa hyökkäyspäädyssään kulmapotkun, josta Teemu Penninkangas puski voittomaalin kun peliaikaa oli pelattu 90+2 minuuttia. Voitto nosti Ilveksen tasapisteisiin kuopiolaisten kanssa, kun enää kaksi sarjakierrosta on pelaamatta. KuPS jatkaa omaa mitalitaisteluaan edelleen hyvistä asemista sarjataulukon kakkosena.

Mitalipeli eteni tasaisissa merkeissä aina loppuminuuteille saakka. Tärkeässä ottelussa pelattiin isoista asioista ja lopussa tunteet pääsivät jopa hieman kuumenemaan.

- Taisteluvääntöä se oli. Aika lailla odotetunlainen peli, harmittaa että hävittiin tuolla lailla. Joukkue otti tappion raskaasti, mutta tästä pitää vaan nousta nopeasti, KuPS-valmentaja Jani Honkavaara muistuttaa seuran sivuilla.

Ilves on ollut vahvempi viime vuosina pelatuissa keskinäisissä liigapeleissä ja näin tapahtui tälläkin kertaa.

- Peli oli tasainen. Kummallakaan ei ollut sanottavia paikkoja. Peli näytti pitkään nolla-nollalta, harmillisesti erikoistilanteesta päästettiin tekemään maali. Peli meni suunnitelmien mukaan, Ilves puolusti tiiviisti alhaalta, me pidettiin enemmän palloa. Olot olivat vaikeat ja kenttä muistutti luistinrataa, mutta olot olivat molemmille samat, valmentaja sanoi.

Loppuseremonioihin kuuluvat pelaajakättelyt ja palkintojenjaot jätettiin tällä kertaa pitämättä mahdollisten ylilyöntien välttämiseksi.

- Ylilyönnin vaara oli olemassa jos loppukättelyt olisi pidetty ja sen takia erotuomari määräsi meidät koppiin. Se oli oikea ratkaisu erotuomarilta, se ei ollut epäkunnioitusta Ilvestä kohtaan. Ilves ansaitsi voittonsa, valmentaja korosti.


KuPS - JJK Savon Sanomat Areenalla perjantaina 20.10. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia