AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.41 // 14.10.2017

Ennakko: PS Kemi-SJK

Ennakko: PS Kemi-SJK

PS Kemi ja SJK kohtaavat sunnuntain ottelussa, joka on molemmille erittäin tärkeä – lisäpisteitä kaivataan.

PS Kemin torstaina tappio HIFK:n vieraana merkitsi kemiläisille todellista vaaraa pudota vielä karsijan paikalle, joten panokset ovat kotijoukkueella kovat. Päävalmentaja Jari Åhman painottaa henkisen puolen tärkeyttä.

– Yritetään muistaa, että panoksista huolimatta tämä on vain yksi peli muiden joukossa. Sarjatilanne ei saa näkyä ylimääräisenä jännityksenä.

Åhman uskoo, että edellinen peli on käsitelty joukkueen keskuudessa oikein.

– Palaverissa kävimme läpi ottelussa tekemämme virheet, mutta myös ne asiat, jotka tehtiin hyvin. Niitäkin oli, vaikka ne eivät tuloksessa näykään.

Åmanin mukaan etenkin puolustuksessa virheet on karsittava minimiin.

SJK puolestaan hävisi torstaina kotiottelun HJK:ta vastaan, mutta koska samalla muut edellä olevat joukkueet pelasivat sopivasti ristiin, on SJK:lla saumat edelleen jopa mitaliin tai vähintään neljänteen sijaan. Neljäs sija oikeuttaisi europaikkaan ensi vuodeksi. Piste-eroa on vain neljä pistettä ja pelejä on sunnuntain ottelu mukaan laskettuna kolme. Lisäksi muut joukkueet kohtaavat vielä toisiaan jäljellä olevissa otteluissa ja ainakin silloin ne varmuudella menettävät pisteitä. SJK:n haaveet on siten elossa, vaikka omissa käsissä ne ei enää suoranaisesti ole.

- Me tiedämme, että meidän pitää voittaa. On edelleen mahdollista päästä Eurooppaan ensi kaudella ja annamme siihen kaiken, mitä meillä joukkueessamme on, Page vahvistaa.

Ottelu pelataan Kemissä luonnonnurmella, joka tähän vuoden aikaan saattaa olla pehmeä ja raskas. SJK on tottunut pelaamaan tekonurmella, joka on periaatteessa aina parhaassa kunnossa. Vastuuvalmentaja Page ei näe tätä kuitenkaan ongelmana.

- Tiedämme, että kenttä saattaa olla pehmeä, mutta he ovat pelanneet kentällään vain kerran tässä kuussa ja sen pitäisi olla silloin kunnossa. Meidän ei pidä välittää kentästä, vaan mennä pelaamaan sinne vain omaa peliämme. Jos kentän kunto heikkenee pelin aikana, niin meidän täytyy vain sopeutua siihen. Menemme sinne hakemaan ne tarvittavat kolme pistettä, sanoo Page.

PS Kemin pelaajista pelikiellossa ovat Abdoulie Mansally, Julian Guevara sekä Edwin Salazar. Lisäksi Marek Kaljumäen pelikunto selviää vasta sunnuntaina. Sen sijaan HIFK-ottelun huilannut ja maaottelureissusta toipunut Albion Ademi on pelikunnossa, samoin todennäköisesti lauantain treeneissä täysipainoisesti mukana ollut, selkävaivoista kärsinyt Rasmus Karjalainen. Myös Momodou Ceesay on Åhmanin käytettävissä.

SJK:lta Mehmet Hetemaj vapautuu pelikiellosta tähän otteluun ja pääsee tuoreilla jaloilla mukaan. Samoin edellisen ottelun loukkaantumisen vuoksi huilannut Billy Ions on jälleen käytettävissä ja näin hän pääsee kohtaamaan entisen seuransa. Ions kantoi PS Kemin kapteeninnauhaa vielä alkukaudella 2016, ennen siirtoaan Seinäjoelle.

Pelikieltoa kärsii tässä ottelussa kuitenkin puolustaja Jarkko Hurme ja keskikenttäpelaaja Matti Klinga, joiden korttitilit täyttyivät HJK-ottelussa. Lisäksi Obed Malolon mukana olo on vielä epävarmaa, sillä mies on kipeänä. Loukkaantumistilanteeseen ei ole muuten tullut muutoksia edellisen ottelun jälkeen. Näillä näkymin Matej Hradecky, Marc Vales ja Richie Dorman eivät ole käytettävissä kauden lopuissa otteluissa, sillä kauden päätös tulee kuntoutumisen kannalta liian nopeasti.


PS Kemi - SJK Sauvosaaren stadionilla sunnuntaina 15.10. kello 15.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa. Ottelu on myös osa Nelosen Futiskierrosta.


Lähde: PS Kemin verkkosivut, SJK:n verkkosivut
Lisää uutisia