FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS PS Kemi RoPS SJK TPS VPS
vko.41 // 12.10.2017

Korkeakunnas: ”Europaikka edelleen omissa käsissä”

Korkeakunnas: ”Europaikka edelleen omissa käsissä”

Kuva: Juha Tamminen

Varamiehinen FC Lahti taipui sateisella Lahden Stadionilla IFK Mariehamnille lukemin 0-1. Tiukan ottelun ainokaisen viimeisteli vierailijoiden Robin Sid. Voitolla IFK nousi aivan Lahden kantaan ja mitalitaisto muuttui entistä tiukemmaksi.

Ottelun jälkeen pitkästä aikaa täyden ottelun urakoinut nuori Paavo Voutilainen oli pettynyt tappioon. Omaan peliinsä hän oli osittain tyytyväinen ja myönsi, ettei ottelussa paikoilla juhlittu. Voutilaisen mukaan IFK oli erittäin vahva vastaiskujoukkue ja hyvä erikoistilanteissa.

- Olihan se tietysti mukava pelata pitkästä aikaa. Oma suoritukseni oli ihan hyvä. Minulla oli muutama hyvä avaus, mutta vastapainoksi tuli harhasyöttöjä. Tappio ei tyydytä. Ottelussa ei juhlittu paikoilla. Ensimmäisellä jaksolla meillä oli muutama paikka ja IFK:lla muutama. IFK oli vahva erikoistilanteissa ja vastaiskuissa. Myös maali tuli vastaiskusta, Voutilainen summasi.

Myös FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas oli pettynyt ottelun jälkeen. Vaikeuksista huolimatta joukkue taisteli. Korkeakunnas myönsi, että IFK puolusti hyvin. Luotsi kuitenkin korosti, että europaikka on yhä lahtelaisten omissa käsissä.

- Meidän valmistautuminen oli haastava. Emme ole päässeet harjoittelemaan nurmella ja osa maailmalla olleista pelaajista tuli vasta eilen illalla. Mutta ei pidä valittaa asioista, joihin emme voi vaikuttaa. Vastustaja puolusti hyvin ja en voi syyttää meidän pelaajistoamme. Taistelimme loppuun asti, "Toke" kommentoi.

- Yksi huonosti pelattu tilanne koitui tänään meidän kohtaloksemme. Loorents Hertsi pelasi puolikuntoisena ja taisteli hyvin. Taistelusta jäi tänään luu käteen. Europaikka on silti meidän omissa käsissä ja vastoinkäymisistä saamme voimaa ja virtaa, jolla puristamme loppuun asti, luotsi jatkoi.


HJK - FC Lahti Telia 5G Areenalla maanantaina 16.10. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia