FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS PS Kemi RoPS SJK TPS VPS
vko.41 // 10.10.2017

Huuhkajat päätti MM-karsinnat tasapelillä Turkkia vastaan

Huuhkajat päätti MM-karsinnat tasapelillä Turkkia vastaan

Paulus Arajuuri teki Huuhkajien ensimmäisen maalin. (Kuva: Juha Tamminen)

Suomen A-maajoukkue päätti MM-karsinnat Turussa 2-2 (0-0)-tasapeliin Turkin kanssa. Huuhkajien maalit tekivät Paulus Arajuuri ja Joel Pohjanpalo.

Rasmus Schüller sai Suomen ensimmäisen paikan, mutta laukaus viuhui matalana ohi oikeasta takakulmasta. Turkki piti palloa Suomen kenttäpuoliskolla, mutta vaarallisia maalipaikkoja ei nähty sitten 31. minuutin. Oguzhan Özyakup sai pallon 16-alueella ja harhautti Lukas Hradeckyn. Sauli Väisänen onnistui kuitenkin peittämään viimeistely-yrityksen.

Suomi sai paikkansa kolme minuuttia myöhemmin. Niklas Moisander pelasi vasemmalta Joel Pohjanpalon vauhtiin. Hyökkääjä ajoi kohti etutolppaa, mutta turkkilaispuolustaja blokkasi laukauksen kulmaksi. Huuhkajat sai perään vapaapotkun, jonka Thomas Lam kuitenkin ampui noin 35-metristä hieman ohi.

Juha Pirinen linkosi 39. minuutilla pitkän sivurajan maalille. Turkin Okay Yokuslu sai päänsä väliin ja meinasi puskea pallon omaan maaliin. Maalivahti Volkan Babacan nyrkkeili tilanteen kulmaksi. Seuraavaksi Teemu Pukki ryöväsi hyvin pallon päätyviivalta ja syötti taaksepäin Lamille, jonka veto blokattiin. Perparim Hetemaj keskitti vielä ennen taukoa vasemmalta ja Pukki jatkoi, mutta ohi.

Toisen puoliajan ensimmäisen paikan sai Ismail Köybasi, jonka nosto painui kuitenkin yli maalin. Turkki siirtyi johtoon 57. minuutilla. Selçuk Inan syötti 16-rajan tuntumassa Cenk Tosunille, joka harhautti Lamin ja laukoi pelivälineen alakulmaan.

Huuhkajat sai 62. minuutilla loistopaikan. Hyökkäys pelattiin Pohjanpalolle, jonka laukauksen Babacan torjui. Özyakup laukoi 68. minuutilla. Hradecky ei saanut vangittua palloa, mutta Paulus Arajuuri putsasi tilanteen.

Suomi pääsi tasoittamaan upealla tavalla 76. minuutilla. Robin Lod antoi vapaapotkun 18-metristä hieman oikealle ja Paulus Arajuuri jatkoi pallon jalalla verkon perukoille. Pohjanpalo pääsi kuljettamaan seuraavaksi Lodin syötöstä mutta Babacan torjui tilanteen kulmaksi. Arajuuri nousi jälleen korkeimmalle Lodin kulmaan, mutta Babacan oli oikein sijoittunut. Suomi sai heti perään pallon maaliin Pohjanpalon laukauksesta, mutta tuomari vihelsi tilanteesta paitsion.

Turkki rankaisi kesken Suomen hyvän jakson, kun Tosun iski illan toisen osumansa Emre Morin syötöstä. Huuhkajat tuli kuitenkin jälleen kerran tasoihin. Juuri vaihdosta sisään tullut Pyry Soiri syötti vasemmalta matalana ja pallo viuhui aina Pohjanpalolle saakka. Hyökkääjän sijoitus löysi tiensä oikeaan alakulmaan.

Suomi päätti näin MM-karsinnat 2-2-tasapeliin Turkin kanssa ja sijoittui lohkossaan viidenneksi.

Lisää uutisia