FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS PS Kemi RoPS SJK TPS VPS
vko.41 // 10.10.2017

HJK vahvistaa urheilutaustojaan

HJK vahvistaa urheilutaustojaan

Mika Lehkosuolla on koossa vahva valmentajaryhmä kaudelle 2018. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK seurayhteisö vahvistaa strategiansa mukaisesti koko seuran pelaaja- ja valmentajapolkua. Juho Rantalan toimenkuvaan HJK ry:ssä lisätään tulevalle kaudelle myös HJK Oy:n jalkapallojohtaminen.

– Seuran on oltava jatkossa vielä yhtenäisempi, laadukkaampi ja oman juniorityön merkitys vielä korostetummassa asemassa. Haluamme vahvistaa koko seurayhteisön yhtenäistä toimintatapaa, toimitusjohtaja Aki Riihilahti perustelee HJK:n sivuilla.

Seurayhteisön molempien organisaatioiden, HJK ry:n ja HJK Oy:n, valmentaja- ja pelaajamäärä on kasvanut viime vuosina reilusti, ja kilpapuolen jalkapallotoiminnan laatukriteereille ja prosesseille asetettu uudet tavoitteet. HJK hakee uudella Rantalan roolilla eheämpää ja tehokkaampaa kokonaisuutta pelaaja- ja valmentajaputkeen, ja toiminnan systemaattisuutta akatemiaohjelmasta edustusjoukkueeseen asti. Rantala aloittaa uudessa roolissa 1.11.2017.

HJK ry palkkasi Rantalan vuonna 2016 akatemian vanhempiin ikäluokkiin valmennuspäälliköksi ja vastaamaan Klubi 04:n toiminnan suuntaviivoista. Hyvät kokemukset Rantalan työstä ja toimintaympäristön muutoksesta vahvistivat molempien organisaatioiden tahtotilaa palkata Rantala johtamaan seurayhteisön jalkapallokokonaisuutta.

Myös tuplamestarin valmennustiimiä vahvistetaan. Viimeksi Sevilla FC:ssä työskennellyt Anton Matinlauri aloittaa 1.11.2017 HJK:n fitness coachina tarkoituksena tuoda fysiikkavalmennukseen kansainvälisen tason osaamista.

– Fysiikkavalmennus ja tähän liittyvät kansainvälisen pelin vaatimukset ovat viime vuosina ottaneet isoja harppauksia, ja tähän halusin lisää osaamista, päävalmentajana jatkava Mika Lehkosuo kertoo.

Muuten edustusjoukkueen valmennustiimi pysyy samana, kun José Riveiron ja Ville Wallénin kanssa tehtiin uudet sopimukset. Toni Koskela jatkaa Klubi 04:n päävalmentajana tiiviissä yhteistyössä edustusjoukkueen kanssa. Lisäksi HJK haluaa panostaa seurayhteisön valmentajakoulutukseen ja toiminnan yhtenäistämiseen niin, että edustusjoukkueen toiminnassa on tulevasta kaudesta alkaen aina myös kiertävä valmentaja omasta akatemiasta.

SJK-HJK torstaina 12.10. kello 20.00 OmaSp Stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia