vko.40 // 7.10.2017

​Aksalu, Anier ja Mosnikov mukana Viron historiallisessa voitossa

Mihkel Aksalu piti nollan Gibraltaria vastaan. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK:n Mihkel Aksalu, FC Lahden Henri Anier ja PS Kemin Sergei Mosnikov nähtiin lauantaina kentällä Viron murskatessa Gibraltarin MM-karsintojen vierasottelussa maalein 6-0.

Ottelussa kirjoitettiin Viron jalkapallohistoriaa, sillä voitto oli maan kaikkien aikojen suurin karsinnoissa ja sivuaa myös ennätyksellisiä voittolukemia kaikissa A-maaotteluissa. Viro on aiemmin voittanut samoin 6-0-lukemin Liettuan A-maaottelussa vuonna 1928.

Aksalu pelasi Viron maalilla koko ottelun ja sai nimensä pöytäkirjaan varoituksen myötä. Anier puolestaan vaihdettiin kentälle 58. minuutilla ja Mosnikov tuli vaihdosta kentälle 66. minuutilla.

Viro kohtaa MM-karsintojen päätösottelussaan tiistaina Tallinnassa Bosnia ja Hertsegovinan.