AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.39 // 1.10.2017

SJK:n Sundman: "Loistavaa miten futis mennyt eteenpäin Seinäjoella"

SJK:n Sundman: "Loistavaa miten futis mennyt eteenpäin Seinäjoella"

Joonas Sundman kehuu kehitystä Seinäjoella. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK:n oma kasvatti Joonas Sundman on edelleen nuori pelaaja, mutta takana on useampi vuosi maailmalla.

Sundman palasi takaisin Suomeen kesän siirtoikkunassa, vietettyään muutaman vuoden Englanissa Aston Villan Akatemiassa. 19-vuotias Sundman valittiin myös Suomen U21-maajoukkueeseen.

- Minulla on ollut rikkonainen vuosi takana, mutta olen silti päässyt jo pelaamaan viidessä ottelussa siirron jälkeen. Pitää vetää ensi kaudeksi kunnon ehjä pre-season, jonka jälkeen pyrin murtautumaan säännöllisesti pelaavaan kokoonpanoon.

- Onhan tämä ihan loistavaa että täällä on mennyt futis näin paljon eteenpäin. Kun lähdin Englantiin, ei täällä vielä ollut stadionia tai tämmöisiä fasiliteetteja, eikä edes pelattu Veikkausliigaa. Itselläni on todella hyvät fiilikset tästä kaikesta, sanoo laitapakkina SJK:ssa pelannut Sundman.

Sundmanin mukaan lyhyelläkin tähtäimellä kehitystä on tapahtunut ja tavoite loppukaudelle on selvä: eurokentille ensi kaudeksi.

- Joukkueena olemme pelanneet nyt paremmin tämän viimeisen kuukauden aikana. Tuloksienkin pitäisi sitä mukaa tulla kokoajan paremmiksi, jotta saamme kasaan tarvittavat pisteet ja pääsemme ensi kaudeksi Eurooppaan.

- Joudumme tällä hetkellä kierrättämään pelaajia jonkin verran, sillä pelaajat ovat pelanneet kauden aikana paljon pelejä. Vain siten kaikki jaksaa vetää kauden loppuun asti, Sundman kertoo.

Kustu Pikkuhuuhkajiin tuli Sundmanin mukaan pienenä yllätyksenä, mutta erittäin mieluisana sellaisena.

- Maajoukkueen kanssa lähden ensi viikolla ensin Puolaan ja sitten seuraavalla viikolla meillä on Helsingissä vastassa Tanska. Itselläni on todella hyvä fiilikset tästä. En olisi uskonut, että näin nopeasti pääsen mukaan, kun minulla on viimeisen vuoden aikana ollut aika paljon loukkaantumisia.

- Hienoa kuitenkin, että pääsin heti joukkueeseen mukaan, kommentoi aikoinaan poikamaajoukkueissa kapteenin nauhaakin kantanut Sundman.


IFK Mariehamn-SJK sunnuntaina 1.10. kello 18.30 Wiklöf Holding Arenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia