vko.38 // 24.9.2017

KuPSille makea viime hetkien kotivoitto (KuPS-HIFK 3-2)

KuPS kaatoi sunnuntaina HIFK:n 3-2.

Kuopion Palloseura oli sunnuntaina kahdesti häviöllä Kuopiossa vieraillutta Helsingin IFK:ta vastaan, mutta nousi rinnalle ja lopulta ohi. Peli päättyi isäntien 3-2-voittoon.

Savon Sanomat Areenalla nähtiin vauhdikas ja viihdyttävä Veikkausliigavääntö. Jokaisesta pallosta taisteltiin tiukasti ja pelissä nähtiin paljon kiperiä tilanteita. HIFK tuli kentälle voitontahtoisella asenteella ja esitti kuopiolaisyleisölle vahvaa peliä. HIFK sai 7. peliminuutin kohdalla hyvän vapaapotkun, pusku meni kuitenkin KuPS-maalin ylitse.

KuPS-pakki Tuomas Rannankarin vauhtikeskitys aiheutti kiperän vaaratilanteen HIFK-maalille (17 min). Ville Saxman vetäisi lujaa ohi (18 min) ja Joni Mäkelä pelasi KuPS-kärki Ats Purjeen vetopaikkaan, Purje oli kuitenkin paitsiossa (21 min). Taistelu jatkui tiukkana taukoon saakka. KuPS:n Ruben Gabriel keskitti mainiosti sisään alueelle Purjeelle, jonka pusku meni takatolpan ohitse (38 min) ja tauolle mentiin 0-0-lukemissa.

Toinen puolikas alkoi sekin tasaisissa merkeissä. HIFK pääsi johtoasemaan 66 peliminuutin kohdalla. HIFK onnistui pelaamaan pallon keskeltä KuPS-linjan läpi ja Juho Mäkelä onnistui liruttamaan pallon maaliviivan ylitse: 0-1. KuPS iski takaisin heti seuraavasta hyökkäyksestä Rannankarin keskittäessä ja Urho Nissilä pääsi laukomaan pallon etuylänurkasta sisään: 1-1.

HIFK pääsi uudestaan johtoasemaan 77 peliminuutin vapaapotkullaan: Xhevdet Gela pisti pallon etutolpan alueelle josta Jani Bäckman viimeisteli hienosti yhdellä kosketuksella 1-2. Bäckman hyödynsi hienolla tavalla etualueelle jääneen tyhjän tilan ja HIFK tarrasi jälleen voitonsyrjään kiinni.

Vahva KuPS nousi kuitenkin jälleen kerran voittajaksi viimeisen 15 minuutin aikana. Gbolahan Salami viimeisteli lähietäisyydeltä 2-2 Petteri Pennasen mainiosta chippinostosta, syöttö merkittiin kuitenkin Ats Purjeelle. HIFK sai vielä yhden mahdollisuuden voittoon, kun joukkue sai vapaapotkun reunasta. Toppari Tuomas Aho pääsi puskemaan pallon kohti KuPS-maalia, suoraan veskari Otso Virtasen syliin.

Huikea loppukliimaksi nähtiin 84. minuutilla: Urho Nissilä keskitti reunasta vapaapotkun ja Ruben Gabriel puski pallon sisään maalivahdin käsien kautta: 3-2. Johtoasema kesti loppuun saakka ja kuopiolaisyleisö pääsi juhlimaan todella hienoa kotivoittoa hyvästä vastustajasta.

FC Inter-KuPS perjantaina 29.9. kello 18.30 Veritas Stadionilla ja VPS-HIFK perjantaina 29.9. kello 18.30 Elisa Stadionilla. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: KuPS:n tiedote