AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.38 // 23.9.2017

Ennakko: FC Lahti-RoPS

Ennakko: FC Lahti-RoPS

FC Lahden pelit Veikkausliigassa jatkuvat sunnuntaina, kun RoPS saapuu Lahden Stadionille.

Kuhnurit lähtee otteluun suurella itseluottamuksella, sillä edellisellä kierroksella mustapaidat murjoi FC Interiä vieraskentällä lukemin 6-1. Makedonialaiskärki Marko Simonovski iski ottelussa hattutempun. Myös Hendrik Helmke ja Kalle Taimi saivat tehtyä kauden ensimmäiset maalinsa.

Maalintekijöitä tarvitaankin monelta rintamalta, kun FC Lahti taistelee loppukauden rajusti Veikkausliigan mitaleista. Tällä hetkellä FC Lahti on sarjassa toisena, mutta mitalitaistelu takana on todella tiivis. Siitä kertoo, että kuudennella sijalla oleva IFK Mariehamn väijyy vain viiden pisteen päässä Kuhnureista.

Siksi vain täydet kolme pistettä kotikentällä tyydyttää FC Lahden joukkuetta. Lisäksi joukkue lähtee taistoon revanssihengessä, sillä mustapaidat eivät ole vielä RoPSia onnistuneet tällä kaudella kaatamaan. Rovaniemellä FC Lahti hävisi 0-1, kun Lahdessa päädyttiin 1-1-pistejakoon.

RoPS on sarjassa yhdeksäntenä ennen sunnuntaita, yhdeksän pistettä karsintaviivan yläpuolella. Rovaniemeläisten sarjapaikka alkaa olla varmistettu, mutta kylläisinä RoPS ei Lahteen saavu. Pitää muistaa, että RoPS on ollut Lahdessa viime vuosien saatossa tyly vieras. Viidestä edellisestä visiitistä pisteet on matkannut napapiirille peräti neljä kertaa ja kerran on päädytty tasapeliin.

- RoPS on erilainen vastustaja kuin muut ja he pelaavat omalla selkeällä tavallaan. Tuloksellisesti olemme pelanneet heitä vastaan huonosti. Paljon olemme saaneet tilanteita, mutta emme ole saattaneet niitä loppuun asti, FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas kertoo.

FC Lahdelta puuttuu ottelusta pitkäaikaisloukkaantuneiden lisäksi Aleksandr Vasjutin, Masa Malen, Paavo Voutilainen ja Joona Tapani. Kaikki muut ovat pelikunnossa.

Rovaniemen Palloseura harjoitteli kotona Keskuskentällä vielä perjantaina. Joukkueen ilme oli hyvä ja mukana harjoituksissa oli koko miehistö. Ainoastaan Aapo Heikkilä tekee edelleen omaa treeniohjelmaa. Lauantaina joukkue matkusi Vierumäelle, josta on ottelupäivänä enää lyhyt matka Lahteen.

- Tulossa on ehkä haastavin ottelu koko loppukauteen, RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen kommentoi.

- Lahti on stabiili joukkue. Se pelaa yksinkertaista ja puolustaa erittäin hyvin koko joukkueena. Heidän hyökkäyksissään taas on selkeyttä sekä suoraviivaisuutta.

Maliselle ei tulekaan yllätyksenä Lahden tämänhetkinen sijoitus Veikkausliigan hopeapaikalla.

- Jo alkukaudesta oli aistittavissa, että Korkeakunnas on saanut ne palaset toimimaan, jotka on halunnutkin. Lisäksi heillä on nuoresta Santeri Hostikasta lähtien monia pelaajia, jotka kykenevät ratkaisemaan otteluita. Myös Lahden ulkomaalaisvahvistukset sekä ylä- että alakerrassa ovat onnistuneet erinomaisesti.

Simo Roiha on sunnuntaina sivussa edellisessä ottelussa saamansa ulosajon vuoksi. Muuten RoPS pääsee Lahteen täydellä miehistöllään.


FC Lahti – RoPS sunnuntaina 24.9. kello 18.30 Lahden Stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: FC Lahden verkkosivut, RoPS:n verkkosivut
Lisää uutisia