AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.38 // 22.9.2017

SJK:n valmennus valmiina kiireiseen cup-päivään

SJK:n valmennus valmiina kiireiseen cup-päivään

Brian Pagella on kiireinen lauantai. (Kuva: Juha Tamminen)

Seinäjoen OmaSp Stadion toimii lauantaina pelipaikkana Respect Suomen Cupin finaalille. Finaalissa kohtaavat viimevuotiseen tapaan SJK sekä HJK ja ottelu alkaa kello 17.

SJK voitti historiansa ensimmäisen Suomen cupin mestaruuden viime vuonna ja pyrkii toistamaan tempun nyt lauantaina.

HJK puolestaan metsästää paikkaa Suomen cupin parhaiten menestyneenä joukkueena. Sillä on kasassa 12 cup-mestaruutta ja tuolla määrällä se jakaa kärkipaikan Valkeakosken Hakan kanssa.

Suomen Cup finaalin lisäksi lauantaina pelataan myös Regions´ Cupin finaali SJK Akatemia - KaaPo, joka alkaa OmaSp Stadionilla kello 12.00. Myös tuon ottelun voittaja saa rahapalkinnon ja paikan Eurooppaan, edustamaan Suomea UEFA:n Regions´ Cup lopputurnaukseen ensi talveksi.

Molemmissa otteluissa SJK:n joukkueita valmentaa sama valmentajakaksikko.

- Kiireinen päivä tulossa, mutta jännittävä sellainen ja odotan sitä innolla. Suurin haaste itselleni on saada organisoitua kaikki asiat molempien joukkueiden osalta mahdollisimman hyvin, sanoo SJK:n ja SJK Akatemian vastuuvalmentajana yhdessä Toni Lehtisen kanssa toimiva Brian Page.

- Joka tapauksessa tämä on mahtava päivä tälle seuralle. Molemmat joukkueet finaalissa ja molemmat ottelut pelataan meidän omalla stadionilla. Ei voisi olla parempaa tilannetta, Page jatkaa.

Kyseessä on ensimmäinen kerta koskaan, kun saman seuran kaksi joukkuetta on mukana molemmissa finaaleissa.

- Se on todella hienoa ja jälleen yksi hieno asia, jonka tämä seura voi liittää lyhyeen, mutta sitäkin suurempaan historiaansa. Aikajanalla tämän seuran historia ei ole pitkä, mutta elävässä elämässä kaikki, mitä seura on saavuttanut ja voittanut, on ainutlaatuista. Me haluamme jatkaa sitä voittamisen kulttuuria, lisäämällä lisää voittoja mukaan tänä lauantaina. Olen täysin luottavainen, että molemmat meidän joukkueemme voivat menestyä finaalissa ja tehdä tästä päivästä mahtavan koko seuralle, sanoo Page.

- Molemmat joukkueet voivat saavuttaa europelipaikan samana päivänä. Se on oikeastaan aika uskomatonta. Me haastoimme SJK Akatemian joukkueen voittamaan oman sarjansa ja sen he ovat jo nyt tehneet. Lisäksi se joukkue pääsi Regions´ Cupin finaaliin ja nyt sillä on siten mahdollisuus voittaa tuplamestaruus, ennen viimeistä sarjapeliään. Samalla meidän vaatimus edustusjoukkueelle on tälle kaudelle ollut saavuttaa paikka Eurooppaan, ja nyt sekin on mahdollista saavuttaa samana päivänä. Olisi mahtavaa varmistaa se nyt ja voisimme mennä loppuihin kuuteen sarjapeliin hakemaan hopeamitaleja cup-voittajina. Se olisi parempi saavutus, mitä saimme viime kaudella, muistuttaa Page.

Suomen Cupin finaali SJK:n ja HJK:n välillä alkaa Seinäjoen OmaSP Stadionilla lauantaina 23.9 kello 17.00.

SJK-Ilves keskiviikkona 27.9. kello 19.30 OmaSp Stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia