AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.38 // 22.9.2017

SJK:n Ionsilla isot odotukset Suomen Cupin finaalista

SJK:n Ionsilla isot odotukset Suomen Cupin finaalista

Billy Ions on hyvässä syysvireessä (Kuva: Juha Tamminen)

SJK ja HJK ottavat lauantaina toisistaan mittaa Suomen Cupin finaalissa Seinäjoella.

SJK:n pelaajistossa ovat odotukset korkealla finaalin suhteen, vaikka sarjapeleissä vastustaja HJK on osoittautunut erittäin kovaksi.

- Siitä tulee kova peli joka tapauksessa, sillä onhan se finaali. Siinä ei ole muuta tavoitetta kuin voittaa se. Uskoisin, että voitamme, jos olemme kurinalaisia, pelaamme tiiviinä ja kaikki tekee yhdessä parhaansa. Se on mielestäni kuin toinen derby-ottelu. Eli lähdemme siihen samalla tavalla kuin derbyyn, sanoo Billy Ions SJK:n sivuilla.

Ions oli jo SJK:n mukana viime kaudella, kun SJK voitti Suomen Cupin Finaalin, mutta hän oli pelannut Suomen Cupia jo edellisen seuransa kanssa, eikä siten voinut pelata SJK-paidassa finaalissa. SJK:n voittaessa hän pääsi kuitenkin näkemään miltä cupin voittaminen tuntuu.

- En ole koskaan aiemmin itse pelannut finaalissa. Näin viime vuoden juhlat läheltä, mutta en mieti niitä. En sanoisi, että olisin mitenkään hermostunut tulevasta ottelusta, vaan enemmänkin innoissani, Ions kertoo.

Ions teki uskomattoman kauniin maalin VPS:aa vastaan Pohjanmaan derbyssä ja tuon maalin video on kiertänyt jalkapallomaailman somekanavissa. Arviolta sen on nähnyt jo yli kymmenen miljoonaa ihmistä eri puolilla maailmaa.

- Kun tein sen maalin, en uskonut sen saavan sen suurempaa huomiota. Tottakai tiesin, että nyt tuli tehtyä hyvä ja tärkeä maali, mutta kun siitä tuli niin suuri juttu, oli se ihan hullua. Se vain osoittaa millainen internet on. Se keräsi vain muutamassa tunnissa valtavat katsojamäärät ja se on täysin hullua. Oli tietenkin kiva saada huomiota, mutta ei se vaikuta minuun muuten kuin, että haluan tehdä lisää maaleja. Toivottavasti jo lauantaina finaalissa, silloin se olisi entistä hienompaa, huomauttaa Ions.

Suomen Cupin finaali alkaa Seinäjoen OmaSP Stadionilla lauantaina 23.9 kello 17.00.

SJK-Ilves keskiviikkona 27.9. kello 19.30 OmaSp Stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia