AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.38 // 20.9.2017

Uusi jalkapallomedia syntyi rakkaudesta lajiin

Uusi jalkapallomedia syntyi rakkaudesta lajiin

EOM:n perustajat Kimmo Muttilainen ja Tero Karinti viihtyvät jalkapallokatsomossa. (Kuva: Hannu Tuominen)

EOM on kotimaiselle jalkapallolle omistettu lehti. Joukko kotimaisen jalkapallon ystäviä loi uuden jalkapallomedian tyhjästä.

EOM on kokonaan kotimaiselle jalkapallolle omistettu uusi lehti. Lehti kirjoittaa laajasti kotimaisen jalkapallon koko kirjosta ruohonjuuritasolta Veikkausliigaan ja maajoukkueisiin saakka. EOM:n ensimmäinen numero ilmestyi huhtikuussa 2017.

EOM sai alkunsa lehden päätoimittajana toimivan Kimmo Muttilaisen ja kustantajana toimivan Tero Karintin keskustelusta kesällä 2016.

– EOM lähti liikkeelle tekijöiden intohimosta jalkapalloon. Koimme, että suomalainen jalkapallo on tasokkaampaa kuin mediassa annetaan ymmärtää. Luemme Kimmon kanssa paljon ulkomaisia jalkapallolehtiä ja mietimme, miksi Suomesta ei löydy oikeaa jalkapallolehteä. Verkossa on hyviä toimijoita, mutta oikeaa printtilehteä ei ollut, Karinti avaa lehden alkuaikoja.

– Alussa oli kahden jalkapallohullun eli minun ja Teron hullu idea. Totesimme, että Suomessa ei ole puhtaasti kotimaisesta jalkapallosta kirjoittavaa lehteä. Meitä molempia kiinnostaa niin Veikkausliiga kuin muukin suomalainen jalkapallo. Tero on enemmän talouspuolen ihminen ja minulla on taustaa journalismin puolella, niin siitä oli hyvä lähteä liikkeelle, täydentää Muttilainen.

Muttilainen ja Karinti kokosivat ympärilleen osaavan tekijäporukan ja keräsivät tarvittavan alkupääoman joukkorahoituksella. Mukaan lähti niin yksityishenkilöitä, yhteisöjä kuin yrityksiäkin. Nyt EOM:ää on julkaistu kolme numeroa ja neljäs numero ilmestyy syksyllä. Lehti on myynnissä valtakunnallisesti kaikissa isoimmissa kauppaketjuissa.

– Seuraavaksi lehti laajenee sekä yksittäisen numeron että julkaisutahdin näkökulmasta. Lehden sivumäärä tulee jatkossa kasvamaan ja se ilmestyy useammin. Tarkoitus on julkaista kuusi numeroa kotimaisen jalkapallokauden ympärillä helmikuusta 2018 alkaen. Lisäksi tuotamme aktiivisesti avointa digisisältöä ja käynnistämme EOM:n netti-tv:n, Karinti kertoo.

– Toivon että muutaman vuoden sisällä EOM on säännöllisesti ilmestyvä jalkapallolehti, joka on löytänyt oman lukijakuntansa. EOM ilmestyy nykyistä useammin ja tarjoaa laadukasta journalismia. Printtituote on elossa ja voi hyvin, ja netti-tv:ssä pystytään tarttumaan nopeasti ajankohtaisiin aiheisiin, päättää Muttilainen.


Pääset tutustumaan EOM:n tilausvaihtoehtoihin tämän linkin kautta.

Lisää uutisia