AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.37 // 16.9.2017

VPS:n Sohna kohtaa vanhoja tuttuja: "Kentällä ei ole ystäviä"

VPS:n Sohna kohtaa vanhoja tuttuja: "Kentällä ei ole ystäviä"

Ebrima Sohna uskoo Vepsun kääntävän kelkkansa. (Kuva: Juha Tamminen)

VPS lähtee kääntämään kurssiaan lauantaina, kun Elisa Stadionille saapuu vierailulle KuPS.

KuPS on mielenkiintoinen vastustaja, sillä VPS:ssakin pelaa useita KuPS-taustaisia pelaajia. Ebrima Sohnalle tämä on ensimmäinen kerta, kun hän vääntää vanhaa seuraansa vastaan Veikkausliigassa.

– Toki se on omalla tavalla erityinen tilanne, mutta olen nyt uuden joukkueen kanssa ja pelissä haemme kolmea pistettä KuPSilta. Heillä on useita tuttuja pelaajia joiden kanssa olen pelannut yhdessä. On kiva nähdä heitä huomenna, mutta kentällä ei ole ystäviä. Me haluamme voittaa ja sillä tavalla olemme jälleen kerran valmistautuneet, Sohna kommentoi.

KuPS on isokokoinen ja fyysinen joukkue. Se ei kuitenkaan huoleta gambialaista.

– On se omanlaisensa haaste, mutta ensimmäinen peli, mitä VPS:lta näin oli KuPSia vastaan. Mielestäni meilläkin on fyysisiä pelaajia ja pystymme joukkueena vastaamaan kuopiolaisten peliin.

Pidempi suvantokausi ei ole kovaotteisen pelaajan mielestä näkynyt joukkueen arjessa.

– Pelaajana et ikinä halua hävitä, mutta tällaisia tilanteita tulee isoissakin seurassa. Olemme käsitelleet tilannetta hyvin ja meillä on edelleen itseluottamusta. Valmennuksen ja pelaajien lähestymistapa vaikeassa vaiheessa on ollut todella ammattimainen. Olen ollut samanlaisessa paikassa Norjassa Sandefjordin kanssa aikanaan. Me käännämme tämän kelkan vielä, Sohna vakuutti.


VPS – KuPS lauantaina 16.9. kello 17.00 Elisa Stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia