AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.37 // 15.9.2017

Ennakko: VPS-KuPS

Ennakko: VPS-KuPS

VPS on jäänyt ilman voittoa yhdeksässä viime sarjapelissä. Nyt joukkue hakee onnistumisia KuPSia vastaan.

Kova kotijoukkue VPS ja KuPS iskevät yhteen 27. sarjakierroksen pelissä lauantaina Elisa Stadionilla.

KuPS taistelee lauantaina jälleen isoista sarjapisteistä. Kärjen tuntumassa pysyminen edellyttää hyvää onnistumista jokaisessa loppukauden ottelussa ja syksyn ratkaisupelit muuttuvat tältä osin "pudotuspelien" luonteisiksi. Jokainen sarjapiste on tässä tilanteessa erittäin tärkeä.

- Meillä on ollut tällä kaudella kaksi hyvää peliä Vaasaa vastaan. Meidän pitää olla aktiivinen ylipäänsä eikä heittäytyä passiiviseksi, koska silloin Vaasa vie peliä ja me joudutaan juoksemaan perässä. Meidän pitää pystyä pitämään palloa hallussa, KuPS-valmentaja Jani Honkavaara puntaroi lauantain voimainkoitosta.

Tällä kaudella pisteet on jaettu kummassakin keskinäisessä ottelussa lukemin 2-2. Molemmissa peleissä on kuopiolaispelaaja nähnyt punaista korttia ja muutenkin peleissä on tapahtumia riittänyt.

– Tasaisia pelejä tässä on ollut läpi kauden. Kova vastus tulee, joka taistelee kovista sijoista. KuPS on pelannut tasapainoisen kauden ja kääntänyt monia otteluita aivan lopussa edukseen. Se on suoraviivainen ja fyysinen ryhmä, joka pystyy kuitenkin parhaimmillaan hallitsemaan pelejä pallonhallinnankin kautta, VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen analysoi.

VPS tahtoo kääntää kurssinsa, mutta sarjan kolmantena majailevalle KuPSille ovat yhtä tärkeät.

– Kaikki lyödään peliin taas. KuPSillakin on paljon pelattavaa, joten heidän asenteensa on varmasti kunnossa. Uskon, että he tulevat kovaa.

Menossa oleva otteluviikko on pelaajille raskas koettelemus pitkine matkustuspäivineen. KuPS-joukkue matkustaa Vaasaan jo perjantaina ollakseen hyvässä iskussa lauantaina. Pelikiellossa ei ole ketään ja vahva kokoonpano saadaan jälleen kentälle.

- Palautumistilanne ei ole nyt täysin optimaalinen, peliin on onneksi vielä päivä aikaa. Me tiesimme etukäteen että tästä tulee vaikea ottelusuma. Kaikki pelit ovat tärkeitä ja jokaisesta pelistä olisi tarkoitus hankkia pisteitä. Kolme pinnaa olisi mukavaa saada Vaasastakin.

- Vaasan joukkueessa on paljon vahvuuksia ja myös heikkouksia, heikkouksiin me pyritään iskemään ja vahvuuksia me koetetaan minimoida, Honkavaara sanoo.

VPA:lla sairastuvan suhteen tilanne on koko ajan valoisampi, joskin kysymysmerkkejä on edelleen ilmoilla.

– Timi Lahti on ainoa, joka on varmuudella poissa tästä pelistä, Vuorinen totesi.


VPS – KuPS lauantaina 16.9. kello 17.00 Elisa Stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: VPS:n verkkosivut, KuPS:n tiedote
Lisää uutisia