vko.37 // 12.9.2017

Aleksei Kangaskolkka johdatti IFK Mariehamnin voittoon (IFK Mariehamn-FC Inter 2-1)

Aleksei Kangaskolkka iski kaksi maalia, kun IFK Mariehamn kaatoi FC Interin kotonaan 2-1 (1-0). Vieraiden lohdutusosuman iski Benjamin Källman.

IFK Mariehamnin maalitykki Kangaskolkka puski kauniisti 1-0 IFK:lle avausjakson lopussa. Philip Sparrdal Mantilla tarjoili vapaapotkun ja Kristian Kojola jatkoi sen päällään Kangaskolkalle. Robin Sid oli pallossa viimeisenä maalilinjalla, mutta maali merkittiin Kangaskolkalle.

Ennen johtomaalia IFK:lla oli tukku puolittaisia paikkoja, mutta muun muassa Brian Spanin yritys kulmapotkutilanteesta painui vain niukasti ohi maalin. Interillä puolestaan oli yksi erinomainen paikka ensimmäisellä puoliajalla, kun Benjamin Källman laukoi tolppaan, josta pallo kimposi IFK-vahti Anreas Vaiklan selkään ja toistamiseen tolppaan – mutta ei maaliin.

Heti toisen jakson alussa Robin Sid pääsi vapaaksi, mutta ei onnistunut viimeistelyssään. Kangaskolkka sen sijaan kasvatti kotijohtoa Albin Granlundin tarjoilemasta vapaasta paikasta.

Källman kuitenkin kavensi lähietäisyydeltä 2-1:een vain muutamaa minuuttia myöhemmin.

Inter sai kavennuksesta lisävirtaa ja IFK vetäytyi suojelleen johtoasemaansa. Joel Mattssonille ja Sidillä oli loistopaikka kuitenkin ratkaista peli lopullisesti nopean vastaiskun päätteeksi, mutta tilanne kuivui kokoon. Interkään ei onnistunut maalinteossa ja näin mitalitaistelun kannalta tärkeät pisteet jäivät Maarianhaminaan.

IFK Mariehamn-PS Kemi sunnuntaina 17.9. kello 18.30 Wiklöf Holding Arenalla ja FC Inter-FC Lahti maanantaina 18.9. kello 18.30 Veritas Stadionilla. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.