AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.37 // 11.9.2017

SJK vei Pohjanmaan derbyn (SJK-VPS 2-1)

SJK vei Pohjanmaan derbyn (SJK-VPS 2-1)

SJK nousi takaa-ajoasemasta 2-1-voittoon VPS:aa vastaan maanantaina Pohjanmaan derbyssa.

Ottelun kaikki maalit nähtiin jo avausjaksolla. Ville Koskimaa vei VPS:n johtoon, mutta SJK käänsi ottelun Billy Ionsin ja Aristote Mboman maaleilla.

VPS hallitsi ottelun alkua melko selvästi. SJK:n prässi ei purrut ottelun alussa, vaan VPS pääsi melko helposti etenemään ja hyökkäämään. VPS:llä oli myös muutama vaarallinen paikka heti ottelun alussa. Etenkin Steven Morrissey ja Andre Clennon tuottivat ongelmia kotijoukkueen puolustukselle. Neljännellä minuutilla Morrissey ohitti pari SJK-puolustajaa ja laukoi keskeltä, mutta veto suuntautui päin Mihkel Aksalua. Pari minuuttia myöhemmin Morrissey kuljetti pallon boksiin Clennonille, jonka alakulmaa kohti suuntautuneen laukauksen, mutta Mihkel Aksalu torjui.

Vajaan vartin kohdalla VPS pelasi hyökkäyksessä pallon boksiin Jesper Engströmille. Hän laukoikin vaarallisesti, mutta Mihkel Aksalu venyi pallon tielle, ja seurauksena oli kulmapotku. Tuosta kulmapotkusta syntyi lopulta ottelun avausmaali. VPS pelasi kulmapotkun ensin lyhyenä, ja pelasi sen jälkeen boksiin. Maalille syntyi aikamoinen hässäkkä, ja flipperipallo tuli Ville Koskimaalle, joka tökkäsi sen maaliin.

Tässä vaiheessa peliä oli siis pelattu 16 minuuttia, eikä SJK ollut juuri edes koskenut palloon, kuten päävalmentaja Brian Page asian ilmaisi ottelun jälkeen.

SJK ei ollut ennen tätä iltaa noussut kertaakaan tappiolta voittoon tämän kauden Veikkausliigassa. Monessa tämän kauden aiemmassa ottelussa SJK:n peli on lamaantunut ensimmäisen takaiskumaalin jälkeen.

Mutta tänään kentällä oli SJK. Sellainen taisteleva, rohkea ja joukkueena pelaava SJK, jollaiseen kaikki ovat aiempina kausina tottuneet. Maalinkin jälkeen meni vielä tovi ennen kuin SJK tuli peliin mukaan. Ja millä tavalla se tuli. Erfan Zenelin pitkä keskityspallo tavoitti Billy Ionsin, joka otti pallon rinnalla haltuun, ja laukoi yhden tämän kauden upeimmista maaleista. Turha sitä sen enempää yrittää kuvailla. Katsokaa itse koosteesta. Ja katsokaa sen jälkeen se vielä uudelleen. Ja uudelleen.

Tasoitusmaalin jälkeen ote siirtyi SJK:lle. SJK siirteli palloa taitavasti ja itsevarmasti, eikä joutunut tekemään hätäisiä ratkaisuja. Ensimmäisen vartin ottelua hallinnut VPS joutui nyt juoksemaan pallon perässä. SJK sai myös tukahdutettua VPS:n pelin avaamisen, eikä Marko Meeritsin hyväksi kehutusta jalalla pelaamisesta näkynyt enää kovin montaa merkkiä.

24. minuutilla Obed Malolo eteni pallon kanssa kohti boksia ja yritti syöttää Aristote Mbomalle, mutta VPS-puolustus pääsi väliin. Malolo pelasi tilanteen loppuun asti ja sai lopulta tökättyä pallon Mbomalle, jonka laukaus meni hieman ohi etukulmasta.

SJK sai kulmapotkun reilun puolen tunnin kohdalla. VPS-puolustus voitti ykköspallon, mutta kakkospallo tuli Jarkko Hurmeelle. Hurme otti pallon rinnalla haltuun ja laukoi samantyylisen kudin kuin Ions, mutta tällä kerralla Marko Meerits sai näppejään väliin.

Mehmet Hetemaj joutui jättämään kentän 37. minuutilla loukkaantumisen takia. Hänen tilalleen tuli Johannes Laaksonen. SJK joutui pelaamaan ensimmäisen puoliajan lopulla hetken aikaa vajaalla, kun Jarkko Hurme oli paikkailtavana kentän ulkopuolella. Hurme kuitenkin pystyi jatkamaan peliä.

Obed Malolo oli tänään keskikentän kuningas. Ensimmäisen puoliajan lopulla Jesper Engström syötti pallon sokkona Malololle keskikentälle. Malolo antoi pystysyötön Aristote Mbomalle, joka puski pallon VPS-puolustajien ja Meeritsin välistä maaliin. Maali oli hänelle liigakauden kuudes. Eipä tätäkään maalia voi liian montaa kertaa katsoa.

Toisen puoliajan alussa SJK piti upeasti palloa, ja juoksutti VPS:aa ympäri kenttää. SJK:n lisämaalit olivat lähempänä kuin VPS:n tasoitus. 52. minuutilla Totti pääsi puolittaiseen läpiajoon VPS:n huonon sivurajaheiton jälkeen. Mikko

Viitikko pystyi kuitenkin blokkaamaan laukauksen. Vähän myöhemmin SJK joutui jälleen vaihtamaan keskikenttäpelaajan loukkaantumisen takia. Matti Klingan nilkka otti rajusti osumaa pallontavoittelutilanteessa. Hänen tilalleen kentälle tuli Tomas Hradecky.

VPS:n parhaimmat tasoituspaikat tulivat Juha Hakolan antamista vaarallisista erikoistilanteista, mutta SJK pystyi kuitenkin aina lopulta selvittämään tilanteet.

RoPS – SJK lauantaina 16.9. kello 17.00 Rovaniemen Keskuskentällä ja VPS – KuPS lauantaina 16.9. kello 17.00 Elisa Stadionilla. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: SJK:n verkkosivut
Lisää uutisia