AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.34 // 23.8.2017

KuPS mittasi pelaajien maksimaalista hengitysvoimaa

KuPS mittasi pelaajien maksimaalista hengitysvoimaa

KuPS:n edustusjoukkueen pelaajat saivat tälle kaudelle käyttöönsä Hapella Oy:n WellO2 -hengityslaitteet. Laitteen avulla kehitetään pelaajan hengityskapasiteettia, josta on hyötyä varsinkin aerobista suorituskykyä vaativissa lajeissa.

WellO2 -laitetta ovat aiemmin käyttäneet harjoittelussaan apuna suomalaiset kestävyyslajien huippu-urheilijat hiihdossa ja suunnistuksessa, mutta jalkapallossa KuPS on ensimmäinen joukkue, joka on päässyt testaamaan uutta keksintöä.

Kesäkuussa joukkueelle suoritettiin alkumittaukset, jossa selvitettiin pelaajien sisään- ja uloshengityksen arvot. Tämän jälkeen osa pelaajista otti harjoitteluunsa avuksi WellO2 -hengityslaitteen ja suoritti sen avulla tehostetun harjoittelujakson, jonka jälkeen suoritettiin uusintamittaukset. Testien perusteella osalla pelaajista kehitys oli merkittävää.

Hapella Oy:n toimitusjohtaja Ilpo Kuronen ei ollut yllättynyt hyvistä testituloksista, ja kertookin että kunhan joukkue on käyttänyt laitetta harjoittelussaan apuna pidemmän jakson, niin käytössä on vielä enemmän analysoitua dataa valmennusjohdon tueksi.

- Osalla pelaajista oli tapahtunut harjoitusjakson aikana merkittävä maksimaalisen hengitysvoiman nousu. Urheilijoille paremmalla hengitysvoimalla on harjoittelu- ja ottelusuorituksessa selvää merkitystä, Kuronen analysoi KuPS:n sivuilla.

Muutaman esimerkkituloksen mittauksesta voi käydä tarkistamassa KuPS:n verkkosivuilla.

HJK-KuPS sunnuntaina 27.8. kello 18.30 Telia 5G Areenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia