FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.34 // 21.8.2017

Kautonen luottavaisena Pikkuhuuhkajien EM-karsintoihin

Kautonen luottavaisena Pikkuhuuhkajien EM-karsintoihin

Vahvaa kautta PS Kemin paidassa pelaava Rasmus Karjalainen valittiin joukkueeseen. (Kuva: Juha Tamminen)

Alle 21-vuotiaiden päävalmentaja Tommi Kautonen julkaisi tiistaina Lahdessa maajoukkueensa maaotteluun Itävaltaa ja EM-karsinta-avaukseen Färsaaria vastaan.

Tommi Kautonen kertoi olleensa valintaprosessissa onnekkaassa asemassa, sillä joukkueen terveystilanne on hyvä. Ryhmään tullaan valitsemaan vielä kaksi pelaajaa 1.9. pelatun Itävalta-kamppailun jälkeen.

- Ainut poissaolo niin sanotusta ykkösnyrkistämme on Juho Pirttijoki, joka ei ole ehtinyt kuntoutua vammastaan, jonka hän sai viime tapahtumassamme Ukrainassa. Hän menee Ruotsissa seurajoukkueensa harjoituksiin tällä viikolla, mutta ei ole vielä maaotteluun vaadittavassa kunnossa. Muuten kaikki pelaajat ovat olleet seurajoukkueissaan hyvässä iskussa, siitä olen todella iloinen, "Auge" kommentoi.

Kautonen nosti tilaisuudessa esille muutaman nimen pelaajistostaan. A-maajoukkuedebyytin talvella tehnyt Fredrik Jensen on tällä kertaa Pikkuhuuhkajien mukana. Ukrainassa vakuuttanut Kaan Kairinen keräsi valmentajan kehut.

- Markku Kanervalla on A-maajoukkueessa myös hyvä terveystilanne. Fredrik on varalistalla sinne, joten hän saattaa nousta sinne lyhyelläkin varoitusajalla, jos jotain tapahtuu. Meillä on myös oma varalistamme, josta sitten täydennämme tarpeen mukaan. "Pikku" (Fredrik Jensen) on pelannut hyvän alkukauden Hollannissa ja olemme tietysti iloisia, kun saamme hänet joukkueeseemme.

- Haluan nostaa esille myös Kaan Kairisen. Hän oli ensimmäistä kertaa mukanamme Ukrainassa ja esiintyi todella hyvin. Hän on siirtynyt seurajoukkueessaan lainalle (tanskalaisesta FC Midtjyllandista sarjaporrasta alemmas Skiveen), joka on hänelle hyvä asia. Hän saa siellä varmasti isoja minuutteja miesten peleistä.

- Mikael Soisalo ja Nicholas Hämäläinen ovat pelanneet englantilaisissa seuroissaan ykkösjoukkueessa harjoituskaudet ja heidänkin osaltaan saatamme vielä kuulla uutisia lainasopimuksista.

Suomi avaa EM-karsinnat Lahden Stadionilla tiistaina 5.9. Färsaaria vastaan. Lohkon muut joukkueet ovat Tanska, Puola, Georgia ja Liettua. Lopputurnaus pelataan kesällä 2019 Italiassa ja San Marinossa.

- Mahdollisuudet on aina! Oli ihan mukavaa, että tällä kertaa ei tullut ykköskorista Saksaa kuten viimeksi. Vaikka en tietenkään vähättele Tanskaa, joka on päässyt pitkälle usein viime vuosina.

- En muista milloin U21-maajoukkue olisi viimeksi pelannut karsintaottelun Lahdessa. Minulle lahtelaisena se on ehdottomasti extrabonus, luotsi lisää.


Kaikki kauden 2017 Veikkausliigaottelut esitetään suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia