vko.33 // 20.8.2017

VPS ja Ilves tasatahdissa (VPS-Ilves 1-1)

VPS ja Ilves pelasivat sunnuntaina Vaasassa 1-1 -tasapelin. Sebastian Strandvall vei VPS:n rangaistuspotkusta johtoon, mutta Ilveksen Teemu Penninkangas tasoitti kamppailun.

Vepsu aloitti ottelun hyvin. Se piti palloa ja loi pikkuhiljaa parempia hyökkäyksiä ja murtautumisyrityksiä. Ilves joutui olemaan selvästi ottavana osapuolena.

Kahdeksannellatoista minuutilla VPS oli jo todella selvästi niskan päällä ja se rakensikin maalipaikan Andre Clennonille, joka ei aivan ennättänyt ampumaan maalin edessä.

Hetkeä myöhemmin Vepsulla oli hyvä hässäkkä Ilves-maalin edessä ja jälleen pallo pelattiin viimeisimpänä Clennonille, joka ei kuitenkaan osunut palloon vaikeasta asennosta.

Kymmenen minuuttia myöhemmin jamaikalaiskärki pelattiin puolittain läpi ja hän ampui tarkasti kohti takakulmaa. Mika Hilander onnistui kuitenkin torjumaan jalalla tilanteen kulmaksi, jota ei VPS onnistunut hyödyntämään.

Reippaan 40 minuutin kohdalla Jesper Engström kaadettiin rangaistusalueen sisällä ja tuomari osoitti palloa pilkulle. Sebastian Strandvall asteli pallon taakse ja latasi Vepsun 1-0 -johtoon mainiolla rankkarillaan. Hilander oli hyvin mukana, mutta Strandvallin kova kuti meni torjujan käsien läpi verkon perukoille.

Tauolle siirryttiin myös VPS:n 1-0 -johdossa. Ilves oli tyystin kipsissä koko jakson, eikä se saanut pallollista peliään käyntiin Vepsun korkean prässin alla juuri millään tavalla.

Toiselle jaksolle tuli hyvin erilainen Ilves. Tupsukorvat tekivät kaksi vaihtoa jo puoliajalla ja muuttivat formaatiotaan huomattavasti hyökkäävämmäksi.

Ilves prässäsi korkealta ja pakotti puolestaan Vepsun virheisiin. Pelin avaaminen tehtiin vaasalaisille hankalaksi, mutta VPS puolusti pitkään varsin mallikkaasti.

Ilves kuitenkin painosti hetki hetkeltä enemmän ja tunnin jälkeen se alkoi saada parempia maalipaikkojakin. Näistä esimerkkinä muun muassa Teemu Penninkankaan hiukan ohi viuhunut vihainen laukaus.

Penninkangas oli lopulta myös Ilveksen sankari. Puolustaja voitti boksissa pääpallon ja onnistui vielä pääsemään itse irtopalloon käsiksi laukoen sen vuorenvarmasti takanurkkaan. Pelikellossa oli tuolloin 77 minuuttia.

Maalin jälkeen peli vapautui hieman aaltoilevammaksi ja VPS sai niin ikään muutaman puolittaisen paikan vastaiskuista, joskin Ilveksellä oli yhtä lailla omat paikkansa. Enempää maaleja ei kuitenkaan nähty ja pisteet jaettiin luvuin 1-1.

IFK Mariehamn-VPS sunnuntaina 27.8. kello 18.30 Wiklöf Holding Arenalla ja Ilves-HIFK lauantaina 26.8. kello 17.00 Tammelan stadionilla. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: VPS:n verkkosivut