vko.33 // 20.8.2017

KuPS nousi lopussa voittoon (KuPS-IFK Mariehamn 2-1)

KuPS nousi tappioasemasta 2-1 -voittoon IFK Mariehamnia vastaan. Gbolahan Salami ja Ville Saxman tekivät KuPS:n maalit, Aleksei Kangaskolkka IFK Mariehamnin.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja ensimmäisen yhdeksän minuutin sisään nähtiin kolme maukasta vaaratilannetta. IFK:n kulmapotkutilanne päättyi puolustaja Kristian Kojolan tuliseen lähitykitykseen KuPS-maalin ylitse (3 min). Brian Spanin laatukeskitys aiheutti kiperää paniikkia KuPS-maalille, Ville Saxman onnistui pelastamaan vaaratilanteen viime hetkellä (8 min). KuPS iski heti takaisin Gbolahan Salamin hyökättyä kohti IFK-päätyä ja syötettyä pallon etutolpalle, jonne hyökkääjäkollega Saku Savolainen syöksyi vauhdikkaasti osumatta kuitenkaan Salamin tarjoilupalloon ja vaaratilanne meno ohi (9 min).

Peli tasaantui vauhdikkaan alkurynnistyksen jälkeen ja seuraava tilanne nähtiin 25 minuutin jälkeen KuPS:n Ruben Gabrielin tykittäessä kolmestakympistä kohti IFK-maalia. Pian tämän jälkeen puolustaja Sebastian Sorsa pääsi murtautumaan laidassa keskitystilanteeseen ja lähetti pitkän pallon takatolpalle, josta Petteri Pennanen laukoi voimalla ylitse (29 min). Pennanen pääsi vielä yrittämään maalia vapaapotkutilanteesta (45 min), tulosta ei kuitenkaan tullut ja tauolle mentiin maalittomissa lukemissa.

IFK aloitti toisen puolikkaan voimakkaasti ja siirtyikin johtoon 58 minuutin kohdalla: Robbin Sellin tarjoili upean laitakeskityksen josta hyökkääjä Aleksei Kangaskolkka pääsi puskemaan hienon johto-osuman: 0-1. Kuopiolaiset joutuivat taas takaa-ajajan epäkiitolliseen asemaan. Joukkue osoitti kuitenkin vahvaa luonnetta hyökkäämällä vaarallisesti. Pennanen pääsi jälleen vetämään vapaapotkua vaarallisesta paikasta, luja veto meni hiuksenhienosti IFK-maalin ylitse (60 min).

Hyökkääjä Ats Purje käänsi pallon taitavasti takatolpalle, jossa puolustaja Jiri Nissinen pääsi yrittämään uransa ensimmäistä liigamaalia. IFK-vahti Andreas Vaikla torjui Nissisen laukauksen (64 min). Pian tämän jälkeen KuPS tasoitti. Sebastian Sorsa katkaisi IFK-syötön ja keskitti Purjeelle, joka jatkoi pallon eteenpäin Salamille heittäytymispuskullaan. Salami sai pallon vapaana maalin edessä ja sijoitti vuorenvarmasti tämän kauden viidennen liigamaalinsa: 1-1 (68 min).

Tunnelma alkoi kohota Savon Sanomat Areenalla ja lopussa nähtiin huikea loppuratkaisu. Ennen sitä Salami pääsi kuitenkin puikkelehtimaan hyvään ratkaisupaikkaan, maalilaukausta ei koskaan kuulunut ja Vaikla pääsi ottamaan pallon helposti haltuunsa (83 min). Viimeinen peliminuutti oli menossa, kun Saxman räjäytti riemun Savon Sanomat areenan kattoon: KuPS sai kulmapotkun, josta Saxman pääsi tykittämään upean voitto-osuman suoraan ilmasta ja sunnuntai-ilta päättyi riemukkaisiin keltamustiin voitonjuhliin.

HJK-KuPS sunnuntaina 27.8. kello 18.30 Telia 5G Areenalla ja IFK Mariehamn-VPS sunnuntaina 27.8. kello 18.30 Wiklöf Holding Arenalla. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: KuPS:n tiedote