AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.33 // 19.8.2017

Åhman: "1-5-kotitappio on karmeimpia juttuja jalkapallossa"

Åhman: "1-5-kotitappio on karmeimpia juttuja jalkapallossa"

"Ootsi" ei lähtenyt selittelylinjalle. (Kuva: Juha Tamminen)

PS Kemin lauantai-illasta muodostui todella synkkä FC Interin taottua Sauvosaaren taululle 1-5-lukemat.

Inter karkasi jo avausjaksolla reilun viiden minuutin tehojakson aikana kolmen maalin johtoon.

– Lopputulos ei jätä jossitteluille sijaa. 1-5-kotitappio on karmeimpia juttuja jalkapallossa. Ensimmäiseen kymmenminuuttiseen olin tyytyväinen, sitten onnekas maali ja toinen. Kyllähän näitä sattuu, mutta sen jälkeen nouseminen on todella vaikeaa, kommentoi kotijoukkueen valmentaja Jari Åhman ottelun ratkaisuhetkiä.

Osansa tilanteisiin oli PS Kemin oikean puolustuslaidan vuotamisella. Valkopaitaiset Inter -pelaajat pääsivät sieltä turhan helposti ja vapaasti jakelemaan palloa PS Kemin maalinedustalle.

Åhmanin mukaan rumia lukemia selittävät osin myös joukkueen missaamat omat paikat.

– Toisen jakson alussa meillä oli kaksi tuhannen taalan paikkaa, joista yhdeksän kymmenestä menee yleensä sisään. Nyt ei mennyt. Niistä maalit, niin olisimme päässeet vielä peliin kiinni, Åhman selvitti.

- Ensin Sergei Mosnikovin veto Aleksi Gullstenin esityöstä tömähti Kanakoudiksen palleaan ja vähän myöhemmin Henrik Moisander torjui Rasmus Karjalaisen kovan laukauksen eteensä, josta Gullsten pääsi puskemaan, mutta pallo juuttui nipin napin Moisanderin jalkoihin.

Åhman myönsi, että tuloksen myötä joukkue on selkeästi mukana putoamistaistossa.

– Takaa tulevat ovat taas lähempänä ja ylempänä olevat alkavat karata, joten sitä se merkitsee. En kuitenkaan halua ajatella negatiivisesti, vaan katsoa eteenpäin. Mieluimmin katson, että alapuolella oleviin joukkueisiin on vielä eroa. Mutta totta on, että joudumme loppukauden tekemään kovasti töitä.


FC Lahti - PS Kemi lauantaina 26.8. kello 17.00 Lahden stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia