FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.33 // 16.8.2017

RoPS:n Stavitski: ”Kausi on ollut kasvattava”

RoPS:n Stavitski: ”Kausi on ollut kasvattava”

Kuva: Juha Tamminen

Timo Stavitski pelaa läpimurtokautta Veikkausliigassa RoPS:n paidassa. Sähäkän laiturin seuraavat tavoitteet ovat paikka EM-kotikisajoukkueesta sekä sopimus kansainvälisiltä kentiltä.

Vuonna 1999 syntynyt KyIF:n kasvatti Timo Stavitski siirtyi HJK:n organisaatiosta Rovaniemelle viime talvena kaksivuotisella sopimuksella.

Kausi on ollut nuorelle onnistunut. Hän on murtautunut Juha Malisen luotsaaman ryhmän avauskokoonpanoon ja pelaa säännöllisesti.

- Kausi on ollut minulle opettava ja kasvattava henkisesti ja muutenkin. Olen todella iloinen, että olen saanut paljon roolia tässä joukkueessa. Olen kauteen ihan tyytyväinen, Stavitski toteaa.

- Pelaajat ovat fyysisempiä, ei vaan koon puolesta vaan nopeampia ja parempikuntoisia. Tempo on kovempaa. Liiga on kovempi kuin Kakkonen, mutta Klubi04 oli tavoiltaan ammattimainen joukkue, joten siinä mielessä ero treenaamisessa ei ollut suuri. Hyppy ei siis ollut maailman suurin, mutta kuitenkin.

RoPS paranteli maanantaina asemiaan sarjassa hakemalla maukkaan 1-0-vierasvoiton HJK:sta. Stavitski teki oikealla laidalla täyden päivätyön.

- Minun tekisi mieli sanoa, että se oli kyllä aika taisteluvoitto. Voitto HJK:sta ja vielä vieraissa, niin joutui kyllä taistelemaan. Olen iloinen, että voimme voittaa tällä. Moni joukkue ei ole siihen pystynyt. Syy miksi voitimme oli se, kuinka paljon teimme töitä.

Stavitskin seuraava suuri tavoite on mahtua Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkueeseen, joka pelaa elokuussa EM-esiturnauksessa Vaasassa ja Seinäjoella. Suomi-paidassa päätähtäin on kesässä 2018, kun Pohjanmaalla mitellään EM-kisoissa.


HIFK – RoPS lauantaina 19.8. kello 17.00 Telia 5G Areenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

vko.29 // 22.7.2019
Lisää uutisia