vko.33 // 14.8.2017

RoPS yllätti HJK:n (​HJK-RoPS 0-1)

Sarjataulukossa yhdeksäntenä ennen maanantain ottelua majaillut RoPS yllätti sarjajohtaja HJK:n tämän kotipesässä ja nipisti pisteet mukaansa 1-0 (0-0)-voitolla.

Ottelu alkoi isäntien hallinnalla, joskin silti hieman hermostuneesti. HJK sortui useisiin harhasyöttöihin, joiden myötä hyökkäyspeli takkusi. Vajaan puolen tunnin kohdalla HJK sai hyvää painetta aikaiseksi. Pallo vietiin kulmalipulle kolme kertaa putkeen, kun Klubi vyörytti peliä kohti vieraiden maalia. RoPS-puolustus kuitenkin blokkasi isäntien yritykset urheasti.

37. minuutilla Klubille aukesi ottelun ensimmäinen todellinen tekopaikka. Akseli Pelvas lähetti Filip Valencicin karkuun, jolta pallo ajautui boksissa Jean-Jacques Bougouhille. Tämän vihainen veto kimposi kuitenkin tolpasta ohi maalin.

Heti perään Bougouhi pääsi koittamaan lähietäisyydeltä, mutta vaikeasta asennosta lähtenyt potku suuntautui reippaasti yli maalin.

Aivan avauspuoliskon lopulla vieraille syntyi loistava paikka siirtyä johtoon. RoPS:n Eetu Muinonen karkasi läpiajoon ja kiersi vastaantulleen Thomas Dähnen. Muinonen ajautui kuitenkin liian pieneen kulmaan, ja viimeistely painui HJK:n kannalta sivuverkon oikealle puolelle. Tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen puoliaika alkoi HJK:n täydellisellä hallinnalla. Pallo liikkui tarkasti mieheltä toiselle, mutta edelleen ratkaisusyötöt ja vedot jäivät vaisuiksi. Aggressiivisesti prässännyt Klubi riisti pallon kerta toisensa jälkeen takaisin itselleen, eikä RoPS päässyt ensimmäisen kympin aikana laisinkaan hyökkäämään.

Toista puoliaikaa oli pelattu reilut kymmenen minuuttia, kun Klubi suoritti ensimmäisen vaihtonsa. Laidalla uurastanut Evans Mensah teki tilaa Enoch Banzalle. Seuraavasta hyökkäyksestä HJK loi hyvän paikan, kun Juha Pirinen haastoi laidalta taidolla sisään ja pelasi pallon maalinedustalle Pelvakselle, jonka viimeistely kuitenkin epäonnistui. Pian oli Banzan vuoro luoda tilanne, mutta pallo ei vieläkään mennyt maaliviivaa lähemmäksi osumaa.

68. minuutilla RoPS kaatoi kylmää vettä Klubin niskaan. Dähne torjui hyvin ensimmäisen kovan vedon, mutta paluupalloon ensimmäisenä ehtinyt Emeka Eze siirsi vieraat johtoon.

Mika Lehkosuo reagoi takaiskuun suorittamalla toisen vaihdon, kun Lucas Lingman korvasi Sebastian Dahlströmin. HJK hallitsi palloa aina ottelun loppuun asti, mutta viimeinen silaus jäi uupumaan. RoPS taisteli urhoollisesti koko joukkueella puolustaen, eikä Klubi löytänyt avaimia vieraiden puolustuslukon avaamiseen.

Tappio oli vasta kauden toinen Klubille, ja ensimmäinen laatuaan kotikentällä. HJK jatkaa edelleen Veikkausliigan kirkkaalla piikkipaikalla. Eroa toisena olevaan FC Lahteen on kahdeksan pistettä.

JJK – HJK sunnuntaina 20.8. kello 18.30 Vaajakosken kentällä ja HIFK – RoPS lauantaina 19.8. kello 17.00 Telia 5G Areenalla. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: HJK:n verkkosivut