AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.32 // 13.8.2017

Ennakko: Ilves-HIFK

Ennakko: Ilves-HIFK

Ilves saa maanantaina vieraakseen tiukasti suoraan säilymiseen yhä tähyävän HIFK:n.

Ilves ja HIFK ovat perinteikkäitä monilajiseuroja. Jalkapallossa yhteinen taival on tämän vuosikymmenen aikana kulkenut kolmella eri sarjatasolla. Joukkueet ovat nousseet Kakkosesta Veikkausliigaan asti, mutta tällä kaudella putoamispeikko väijyy helsinkiläisiä.

Kilpakumppanien edellinen kohtaaminen päättyi kesäkuun alussa Ilveksen 0-1-vierasvoittoon. Tähtihyökkääjä Tuco heilutti verkkoja tyylikkäällä chippimaalilla ja 18-vuotias Johannes Luukkanen piti uransa ensimmäisen nollapelin pääsarjatasolla.

– Ilveksen maaliero 21-21 on mielenkiintoinen. Ilves puolustaa hyvin tunnollisesti ja he ovat pelanneet edelliset ottelut kolmen tai viiden alakerralla, riippuen miten sen haluaa nähdä. Heiltä löytyy kuitenkin erilaisia variaatioita. Ilves pärjäsi jo viime kaudella hienosti ja nyt he taistelevat mitaleista. Tuco kärjessä on aina vaarallinen. Kunnioitamme aina kaikkia vastustajia, mutta emme pelkää ketään. Meillä on Ilvestä vastaan kaikki mahdollisuudet, HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen kertoo.

Veikkausliigan 21. kierroksen yksi suurimpia yllätyksiä oli, kun HIFK nousi takaa-ajoasemasta 2-1-voittoon VPS:ää vastaan. Maalien myötä helsinkiläisyleisöä huudattivat seuraikoni Jukka Halme sekä vanha konkari Mikael Forssell. Sarjakakkosena porhaltavan VPS:n edellinen tappio tuli toukokuussa Ilvestä vastaan peräti 12 ottelua aiemmin.

Lähes 40 vuotta sitten valmennusuransa aloittaneen Antti Muurisen suojatit jatkavat putoamiskarsintapaikalla sarjan toiseksi viimeisenä. Ero ylempänä olevaan PS Kemiin on vielä seitsemän pistettä, joten "tähtirinnat" tarvitsevat kipeästi lisää voittoja varmistaakseen liigapaikkansa.

Ilves tarvitsee myös voittoja, mutta eri lähtökohdista. Sarjan viidentenä majailevat tamperelaiset ovat kahden pisteen päässä mitalisijoista. Tappioton putki on kasvanut jo seitsemän ottelun mittaiseksi. Tiukat ottelut täytyisi kuitenkin kääntää entistä useammin tasureista voitoiksi, jotta kärkikolmikko ei karkaa.

Ilves-puolustuksen Antti Koskinen ja keskikentän Marco Matrone ovat sivussa useamman viikon. Laitapakki Antti Hynynen ja toppari Jani Tanska eivät välttämättä ehdi kuntoutua ajoissa HIFK-otteluun. Ilves saa takaisin rosteriinsa lainalla käyneet nuoret lupaukset Aleksis Lehtosen (19) ja Martti Haukiojan (17). Lehtonen pelasi kesällä kolme peliä AC Oulun hyökkäyksessä ja Haukioja kymmenen peliä FC Jazzin puolustuksessa.

HIFK:n keskikenttäpelaaja Jukka Halmeen korttitili tuli täyteen Vaasan Palloseuraa vastaan ja hän on sivussa Ilves-ottelusta. Lisäksi Tommi Vesala, Daniel Rantanen, Pauli Kuusijärvi ja Kristian Heinolainen ovat varmuudella sivussa.

– Onneksi saamme Jani Bäckmanin takaisin vahvuuteen pelikiellosta. Fredrik Lassas parantaa koko ajan pelaamistaan, Muurinen kertoo.


Ilves – HIFK maanantaina 14.8. kello 18.30 Tammelan stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: Ilveksen verkkosivut, HIFK:n verkkosivut
Lisää uutisia