AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.32 // 13.8.2017

Ennakko: IFK Mariehamn-KuPS

Ennakko: IFK Mariehamn-KuPS

IFK Mariehamn saa maanantaina vieraakseen KuPS:n ja hakee ensimmäistä voittoaan sitten kesäkuun lopun.

Grönvitt kaatoi FC Interin 27.6. kotonaan komeasti maalein 5-0, mutta sen jälkeen täyttä pistepottia ei tilille ole tullut. Kuopiosta IFK haki keväällä 2-1-vierasvoiton ja haussa on nyt jälleen täysi pistepotti kuopiolaisilta.

- Pieni kenttä, nähdään varmasti paljon kaksinkamppailuja. Meidän pitää käyttää hyväksemme ne paikat, jotka saamme, IFK:n keskikenttämies Robbin Sellin ennakoi.

Sellin tietää KuPS:n vahvuudet, mutta painottaa että fokuksen pitää olla ennen kaikkea omassa pelissä.

- KuPS on isokokoinen joukkue, jolla on hyvät kärkimiehet ja joukkue pystyy pelaamaan monella tavalla, mutta fysiikka ja erikoistilanteet ovat isossa roolissa. Meidän ei pidä kuitenkaan liikaa keskittyä KuPS:aan, vaan ottaa tahtipuikko haltuumme ja viemme peliä oman pelisuunnitelmamme mukaan.

KuPS-joukkue lähti sunnuntaina matkustamaan kohti määränpäätä. Kuopiolaiset lähtevät hakemaan maanantaisesta pelistä hyvää lopputulosta vahvan kokoonpanonsa voimin. Rovaniemen Palloseurasta ja JJK:sta hankittiin arvokkaat kotivoitot ja vahvaa menoa on tarkoitus jatkaa maanantaina Maarianhaminassakin. KuPS nousi hienoilla kotivoitoillaan Veikkausliigan sarjataulukossa kolmoseksi ja kuntopuntarissa kakkoseksi.

- Aina voitto lämmittää. JJK-pelissä tuli paljon paikkoja ja olisi tullut erilainen peli jos olisimme tehneet maalin aikaisemmin. Se olisi avannut peliä enemmän. Henkisesti nuo ovat vaikeita pelejä pelaajille, hyvin kuitenkin kaivoimme kolme pistettä ja siitä hatunnosto pelaajille, Kuopion Palloseuran päävalmentaja Jani Honkavaara iloitsee.

Tiiviisti puolustanut JJK tarjosi kuopiolaisille tiukan vastuksen ja samaa on odotettavissa maanantaisessa vierasottelussakin. IFK on fyysisesti erittäin haastava vastustaja omalla kotiareenallaan ja hyvän lopputuloksen saavuttaminen on kovan työn takana.

- Meillä oli JJK-pelissä lisäksi ylärima ja kaksi hylättyä paitsiomaalia. Pääosin me pelasimme johtoasemassa kypsästi. Maarianhaminassa meidän on oltava paljon tiiviimpiä sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan. IFK myös puolustaa tiiviisti ja alhaalla ja siitä me saimme jonkinlaista esimakua JJK-ottelussa. Pienempikokoisella kentällä on vähemmän aikaa ja tilaa. Vaikea peli tulee, ikinä ei ole helppoa hakea pisteitä Maarianhaminasta, Honkavaara varoittelee.

- Meidän on luotava vahvemmin alueellisia ylivoimia ja hyödynnettävä ne, silloin puolustuspelikin paranee ja me olemme hyvissä prässiasemissa jos pallo menetetään. IFK:ta vastaan tulee aina fyysinen peli ja siihen meidän pitää pystyä vastaamaan. Kolmantena ollaan Veikkausliigassa ja meillä on hyvä tilanne lähteä Maarianhaminaan pisteitä hakemaan, valmentaja toteaa.

IFK Mariehamnin riveissä viikolla joukkueeseen liittynyt Filip Hlupik tekee maanantaina kotidebyyttinsä.

KuPS:lla puolestaan keskikenttäpelaaja Ville Saxman pelasi torstaina uransa 199. Veikkausliigaottelun. Tasalukema 200 tulee täyteen maanantai-iltana, mikäli Saxman pääsee pelaamaan IFK-ottelussa.


IFK Mariehamn-KuPS maanantaina 14.8. kello 18.30 Wiklöf Holding Arenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: IFK Mariehamnin verkkosivut, KuPS:n verkkosivut
Lisää uutisia