AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.32 // 13.8.2017

Ennakko: FC Inter-SJK

Ennakko: FC Inter-SJK

FC Inter saa sunnuntaina vieraakseen SJK:n ja molemmat hakevat parannusta viikolla kärsimiensä tappioiden jälkeen.

Inter ja SJK kohtaavat toisensa toisen kerran tällä kaudella. Kesäkuun alussa Seinäjoella Inter vei ottelun nimiinsä puhtaasti 0-3. Maaleista tuolloin vastasivat kaksi maalia tehnyt Benjamin Källman ja loppulukemat viimeistellyt Macoumba Kandji.

Interin päävalmentaja Fabrizio Piccareta lähtee huomiseen otteluun luottavaisena. Joukkueen pelaaminen on ottanut askeleita eteenpäin kahdessa edellisessä ottelussa.

- Olen tyytyväinen siihen, mitä pelaajat ovat esittäneet kentällä. Olemme käyneet lyhyessä ajassa paljon asioita läpi ja pelaajat ovat sisäistäneet niitä hyvin. Lahti-ottelu oli tappiosta huolimatta meiltä ihan hyvä esitys, joten siltä pohjalta voimme lähteä huomiseen peliin luottavaisin mielin, sanoo Piccareta.

SJK:n surkeasti tuloksellisesti sujunut kotiottelu HJK:a vastaan pitää saada pyyhityksi nopeasti mielistä, ottaa siitä hyvät asiat mukaan ja oppia virheistä. Turusta voitto ja edellisen matsin tappiolla ei olisi enää paljoakaan merkitystä. Helppoa ei pisteiden hakeminen Interiltä varmasti kuitenkaan ole.

- On tietenkin ikävää että edellinen peli oli niin kaksijakoinen. Ensimmäisellä puoliskolla pelasimme hyvin ja meidän täytyykin ottaa siitä hyvät asiat mukaan. Toisella me sitten ikäänkuin luovutimme ja se ei ole hyvä asia. Meidän täytyy reagoida siihen nopeasti ja parantaa. Aivan ensimmäisenä meidän täytyy kuitenkin katsoa miten pelaajat ovat fyysisesti toipuneet, sanoo SJK:n päävalmentaja Manuel Roca.

- FC Inter on uuden valmennuksen myötä muuttanut joitain juttuja. Me yritämme tietenkin analysoida muutokset parhaamme mukaan ja vastata niihin. Mutta lopulta jalkapallossa pelataan useita erilaisia joukkueita vastaan, jotka pelaavat täysin erityylistä jalkapalloa. Siksi en keskity liikaa heihin vaan meidän täytyy reagoida oman joukkueemme tekemisiin. Pitää keskittyä omaan pelitapaamme ja uskoa siihen.

Interin kahdesta edellisestä ottelusta onkin paistanut kateissa aiemmin ollut peli-ilo ja hyvä tekemisen meininki. Piccareta on koko ajan korostanut peli-ilon merkitystä joukkueelle. Jos pelaajat nauttivat pelaamisesta, niin tulosta alkaa tulla varmasti.

- Haluan, että pelaajat uskaltavat yrittää asioita. Totta kai meillä on nyt tietty pelitapa, mutta sen sisällä on vapaus toteuttaa itseään. Meillä on pelaajia, jotka pystyvät tähän. Sitä kautta he auttavat parhaiten myös joukkuetta, korostaa Piccareta.

Interin kokoonpanosta ovat sivussa vammojen takia Mika Ojala, Njazi Kuqi, Niko Markkula ja Kevin Mombilo. Pelikieltoja joukkueella ei ole.

Pelikieltoja ei SJK:lla ole, mutta loukkaantumisen vuoksi sivussa on varmuudella Matej Hradecky, Richie Dorman ja Chema Antón. Muutamasta edellisestä ottelusta puuttuneiden Billy Ionsin, Sergi Arimanyn ja Timo Tahvanaisen kohdalla valmentaja tekee päätöksiä lähempänä ottelua. Myös Jesse Sarajärvi on joutunut jättämään muutaman ottelun väliin. Edellisessä ottelussa vaihtoon loukkaantumisen vuoksi tullut Johannes Laaksonen on mukana taas maanantaina.

Torstaina SJK:n paidassa teki debyyttinsä Vahid Hambo, joka tuntee maanantain vastustajan hyvin, pelattuaan FC Interissä kauden 2015 alun, ennen siirtoaan Englannin Brightoniin. Hambo pelasi Interin kanssa Veikkausliigaa kuudessa ottelussa ja teki niissä neljä maalia. Hambo on vielä toipumassa pitkästä loukkaantumisesta ja tuskin häntä nähdään vielä avauksessa, mutta kenties lisää minuutteja on luvassa vaihtopenkiltä käsin.

Myös puolustaja Joel Mero on jo pelikunnossa, niin ikään pitkän loukkaantumisensa jälkeen, mutta vielä ei ole debyyttiä SJK:n edustuksessa tullut. Mero on pelannut pari ottelua SJK Akatemian riveissä täysillä minuuteilla ja teki siellä jopa maalin toisessa ottelussa. Meron debyytti SJK-paidassa lähestyy kuitenkin vääjäämättä.


FC Inter-SJK maanantaina 14.8. kello 18.30 Veritas Stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: FC Interin verkkosivut, SJK:n verkkosivut
Lisää uutisia