FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS PS Kemi RoPS SJK TPS VPS
vko.32 // 12.8.2017

Toni Korkeakunnas tekee pitkäjänteistä työtä FC Lahdessa

Toni Korkeakunnas tekee pitkäjänteistä työtä FC Lahdessa

Kuva: Juha Tamminen

FC Lahtea neljättä kauttaan valmentava 49-vuotias Toni "Toke" Korkeakunnas on ehtinyt tehdä jo mittavan uran jalkapallovalmentajana kotoisilla kentillä. Korkeakunnas on valmentajaurallaan edennyt porras kerrallaan yhä vaativampiin tehtäviin.

Toni Korkeakunnas on FC Lahden pitkäaikaisin päävalmentaja ja onnistui valmentamaan seuran ensimmäisellä kaudellaan vuonna 2014 seurahistorian toiselle pronssille. Vesijärven rannalla ei ole historian saatossa ollut kaikista leppoisinta valmentaa äänekkään ja vaativan kotiyleisön takia. Sen on saanut kokea nahoissaan vuorollaan esimerkiksi Harri Kampman, Antti Muurinen, Ilkka Mäkelä kuin Tommi Kautonenkin.

Osansa kritiikistä on saanut myös Korkeakunnas, joka on kuitenkin pitänyt paikkansa, tehden budjettiin nähden ansiokasta työtä vuodesta toiseen.

Kuhnureiden kausi 2017 alkoi suhteellisen lupaavasti, mutta pian alkoi näyttää siltä, ettei Lahti olisi vielä tänä vuonna valmis mitalitaistoon. Maalinteko oli alkukaudella tervanjuontia. Puolustuspeli oli sentään saatu pitäväksi, mutta se nyt ei yleensä "Token" valmentamissa joukkueissa ole ollutkaan ongelma.

FC Lahti sortui alkukaudella liian hitaaseen pelaamiseen ja valmennusjohto reagoi tilanteeseen suoraviivaistamalla pelitapaa. Se tuotti tulosta ja maalihanat aukesivat.

- Tapoja menestyä on monia. Ajatuksena ei ollut, että joka kerta lähdetään hitaalla, mutta siihen sorruttiin. Ihastuttiin omaan pallokontrolliin liikaa, eikä päästy eteenpäin, Korkeakunnas tunnustaa.

FC Lahti seilaa tällä hetkellä peräti 14 tappiottoman ottelun putkessa ja nousi tuoreella FC Inter-voitolla sarjataulukon toiselle sijalle. Korkeakunnas valittiin oikeutetusti Veikkausliigan heinäkuun valmentajaksi ja Hostikka puolestaan kuukauden pelaajaksi.

Lue mielenkiintoinnen ja kattava haastattelu seuran verkkosivuilta alla olevasta linkistä.


VPS-FC Lahti maanantaina 14.8. kello 18.30 Elisa Stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.