vko.31 // 6.8.2017

​IFK Mariehamn ja SJK pistejakoon (IFK Mariehamn-SJK 0-0)

IFK Mariehamn ja SJK tasasivat sunnuntaina pisteet Wiklöf Holding Arenalla numeroin 0-0.

IFK Mariehamn hallitsi palloa ensimmäisellä puoliajalla, mutta parhaat maalipaikat olivat SJK:lla. Seitsemännellä minuutilla Amos Ekhalie pääsi laukomaan maalin edestä, mutta liigadebyyttiään pelannut Joonas Sundman blokkasi kudin. Sundman pelasi muutenkin erinomaisesti läpi ottelun, ja osoitti kuuluvansa tälle tasolle.

11. minuutilla Erfan Zeneli syötti hyvin Kaine Sheppardille boksiin. IFK-vahti Andreas Vaikla tuli vastaan, mutta pallo pysyi Sheppardilla, ja hän laukoi sen maaliin. Ottelun erotuomari Jani Laaksonen kuitenkin katsoi, että pallo oli jo Vaiklan hallussa.

IFK Mariehamn laukoi ottelussa paljon, mutta kun suuri osa vedoista tuli todella kaukaa, ei Mihkel Aksalu joutunut kovin kovaan testiin. 25. minuutilla Robbin Sellin pääsi laukomaan boksissa kohti etukulmaa, mutta Aksalu torjui pienestä kulmasta lähteneen laukauksen kulmapotkuksi.

SJK:n avausmaali oli erittäin lähellä 32. minuutilla. Erfan Zeneli keskitti pallon boksiin Aristote Mbomalle, jonka laukauksen Andreas Vaikla torjui ylärimaan. Kaine Sheppard ei aivan saanut tökättyä paluupalloa maaliin.

Toisen puoliajan alussa SJK:lla oli muutava kelvollinen paikka. Ensin Erfan Zeneli laukoi hyvän kaukovedon, jonka Vaikla torjui kulmaksi. Pian sen jälkeen Obed Malolon vapaapotku meni hieman yli maalin.

Loppua kohden parhaat paikat olivat IFK Mariehamnilla, ja kotijoukkue saikin pallon kerran lähes maaliin asti, mutta Jarkko Hurme pelasti maaliviivalta. Noin vartti ennen loppua Robin Sid syötti kantapäällään komeasti Joel Mattssonille, jonka laukaus viuhui kuitenkin selvästi yli maalin.

RoPS – IFK Mariehamn torstaina 10.8. kello 18.30 Rovaniemen Keskuskentällä ja SJK – HJK torstaina 10.8. kello 20.00 OmaSp Stadionilla. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: SJK:n tiedote