vko.31 // 31.7.2017

SJK:lle neljäs perättäinen voitto (SJK-KuPS 1-0)

SJK kaatoi maanantain iltaottelussa kotonaan KuPS:n Aristote Mboman maalilla 1-0 ja otti neljännen perättäisen voittonsa.

SJK hallitsi ottelun avauspuoliaikaa, ja loi tukun hyviä maalipaikkoja. Ensimmäinen hyvä paikka tuli jo kuudennella minuutilla. Erfan Zeneli ehti kuin ehtikin Mehmet Hetemaj'n pystysyöttöön, ja pääsi keskittämään aivan päätyrajalta boksiin Kaine Sheppardille. Otso Virtanen torjui Sheppardin puskun eteensä, jatkopallossa oli ensimmäisenä Matti Klinga, mutta KuPS-puolustus pystyi blokkaamaan vedon.

SJK:n tuore hyökkääjävahvistus Kaine Sheppard teki ensiesiintymisensä OmaSp Stadionilla. Sheppard teki lukuisia erinomaisia riistoja, joista yksi nähtiin 11. minuutilla. Sheppard nappasi pallon Reuben Gabrielilta, ja syötti sen jälkeen Aristote Mboman läpiajoon. Mboman laukaus heilutti kuitenkin vain sivuverkkoa.

19. minuutilla SJK sai hyvästä paikasta vapaapotkun, kun Kaine Sheppard taituroi, ja KuPS joutui rikkomaan. Erfan Zenelin vapari oli varsin hyvä, ja Otso Virtanen torjui sen kulmapotkuksi.

KuPS:n ensimmäisen puoliajan paras paikka tuli 22. minuutilla. Pallo pelattiin boksiin Urho Nissilälle, joka vielä nautiskeli ja syötti viereen Ilmari Niskaselle, joka pääsi vetämään lähietäisyydeltä, mutta Mihkel Aksalu torjui. Jatkopallo tuli Ats Purjelle, mutta hänen kutinsa leijaili selvästi yli maalin.

Ottelun voittomaali nähtiin toisen puoliajan alussa. Chema Antonin purkupallo tuli keskialueelle kohti Reuben Gabrielia ja Kaine Sheppardia. Sheppard voitti senkin kaksinkamppailun ja pääsi tuikkaamaan pallon hölmistyneen Gabrielin vierestä kohti Aristote Mbomaa. Mboma ohitti Nikko Boxallin juoksukilpailussa ja kiersi sen jälkeen vastaan tulleen Otso Virtasen. Boxall ehti vielä vähän väliin, mutta pallo vieri silti ihanan hitaasti maaliin. "Totti" on tehnyt tällä kaudella viisi liigamaalia 11 ottelussa.

Maalin jälkeen hallinta siirtyi vierasjoukkueelle. KuPS sai reilun tunnin kohdalla vapaapotkun aivan boksin rajalta. Petteri Pennasen vapaapotku oli hyvä, mutta Mihkel Aksalu venyi hienoon torjuntaan. Paluupallo tuli Hamed Coulibalylle, jolla oli erinomainen tasoituspaikka, mutta veto suuntautui pelaajaryppääseen.

SJK pääsi muutamiin hyviin vastahyökkäyksiin, mutta niistä ei tullut tulosta. KuPS painosti rajusti lopussa, mutta SJK puolusti joukkueena loistavasti loppuun asti. Vielä lisäajalla Reuben Gabriel laukoi hyvän kaukolaukauksen, mutta Mihkel Aksalu torjui jälleen.

IFK Mariehamn – SJK sunnuntaina 6.8. kello 15.00 Wiklöf Holding Arenalla ja KuPS – RoPS lauantaina 5.8. kello 17.00 Savon Sanomat Areenalla. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: SJK:n verkkosivut