vko.31 // 31.7.2017

HJK:lle voitto Stadin derbyssä (HJK-HIFK 2-0)

HJK kukisti HIFK:n kauden toisessa Helsingin paikallisottelussa maanantaina. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK ja HIFK pelasivat maanantaina kauden toisen Helsingin paikalliskamppailun eli Stadin derbyn. Ottelu päättyi kotijoukkueena toimineen HJK:n 2-0 (2-0) -voittoon.

Klubin avausmaalin teki Hannu Patronen, ja toinen osuma oli Filip Valencicin käsialaa.

Ottelu käynnistyi tasaisena ainutlaatuisen tunnelman vallitessa. Klubi onnistui hankkimaan pari kulmapotkua ensimmäisen kymmenen minuutin aikana, mutta todellisia tekopaikkoja ei kuitenkaan syntynyt. Myös HIFK sai luotua painetta Klubin alueelle, mutta varsinaista vaaraa Markus Uusitalon vartioimalla maalille ei päässyt syntymään.

19. minuutin kohdalla Klubin yritys palkittiin. Mosa lähetti sisäänpäin kierteisen kulmapotkun maalinedustalle, jossa Hannu Patronen nousi tilanteessa korkeimmalle nikaten pallon verkon perukoille. Osuma oli Patroselle kauden kolmas.

Heti perään Klubi oli lähellä tuplata johtonsa, kun tällä kertaa Ville Jalasto pääsi jatkamaan kulmapotkusta tulleen keskityksen. Pallo kuitenkin painui niukasti yli HIFK:n maalin.

Pian Akseli Pelvas iski pallon jo toistamiseen HIFK:n verkkoon, mutta tilanne tuomittiin paitsioksi. Seuraavaksi HIFK pääsi koittamaan, mutta Uusitalo venyi loistavasti Jukka Halmeen tulisen kudin tielle.

Aivan ottelun avauspuoliskon lopulla HJK tuplasi johtonsa. Jalaston täydellinen läpisyöttö puhkoi HIFK-puolustuksen, ja karkuun juossut Filip Valenčič viimeisteli toisen osumansa Klubi-paidassa. Heti maalin jälkeen HIFK:n Jani Bäckman katseli punaista korttia taklattuaan Valenčičia. Tauolle siirryttiin Klubin 2-0 johdossa.

Toinen puoliaika alkoi miesylivoimaisen Klubin hallinnalla. Ensimmäinen kymppi oli täysin isäntien hallintaa. Tiiviisti puolustanut HIFK onnistui kuitenkin pitämään Klubin pois maalipaikoilta.

73. minuutilla Ousman Jallow tarjosi laidalta matalan pallon keskustaan, mutta Pelvaksen jatko painui hienoisesti ohi tolpan väärältä puolelta. Myös seuraava paikka aukesi Pelvakselle, mutta puolittaiseen läpiajoon päässeen hyökkääjän veto kilpistyi eteen venyneeseen puolustajan jalkaan.

Loppua kohden HJK loi jatkuvasti painetta HIFK:n maalille. Ensiksi Pelvas oli lähellä ohjata pallon verkkoon, ja heti perään Mosa pääsi ampumaan vastapalloon, mutta peliväline painui niukasti maalin ohi.

Vaikka HJK painoikin koko toisen jakson painetta vahvasti vieraiden päätyyn, ei lisäosumia silti nähty.

HJK - FC Lahti Telia 5G Areenalla sunnuntaina 6.8. kello 15 ja FC Inter - HIFK Veritas Stadionilla perjantaina 4.8. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.