AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.30 // 30.7.2017

Ennakko: SJK-KuPS

Ennakko: SJK-KuPS

SJK pelaa pitkästä aikaa Veikkausliigaa OmaSp Stadionilla, kun KuPS saapuu vieraaksi maanantaina. Ottelu alkaa kello 19.30.

SJK:n edellinen kotiottelu Veikkausliigassa pelattiin ennen euro-otteluita, lähes kuukausi sitten. Silloin SJK aloitti myös voittoputkensa liigassa kaatamalla PS Kemin 1-0-luvuin. SJK on nyt voittanut kolme ottelua putkeen ja havittelee neljättä maanantaina. Voitto KuPS:sta nostaisi SJK:n myös täysin rinnoin mitalitaisteluun, sillä piste-eroa toiseen sijaan on vain viisi pistettä ja kolmanteen voitosta irtoava kolme pistettä. KuPS on sarjassa neljäntenä kaksi pistettä enemmän keränneenä ja voitolla SJK menisi ainakin heistä ohi.

- Emme ole tosiaan pelanneet hetkeen Veikkausliigaa kotona. Olemme nyt erittäin keskittyneitä nimenomaan sarjaan ja mielestäni meidän tulisi olla yksiä parhaita joukkueita tässä sarjassa. Tämä on se viesti mitä haluan painottaa pelaajille. Meidän täytyy parantaa ja nousta mukaan taisteluun hyvistä tuloksista ja jokaisesta pisteestä, sanoo SJK:n päävalmentaja Manuel Roca seuran verkkosivuilla.

- KuPS on kova joukkue, se on fyysinen ja heillä on hyviä pelaajia. Jokainen vaihe Veikkausliigassa on entistä kovempi ja nyt kun olemme menossa sarjan jälkimmäistä puolikasta, on entistä vaikeampaa saada pisteitä. Mutta me uskomme että meidän pelaajat ovat 100%:n valmiita taistelemaan, huomauttaa Roca.

Pelikieltoja SJK:lla ei ole tällä hetkellä, mutta loukkaantuneena on pitkäaikaispotilaat Matej Hradecky ja Richie Dorman. Johannes Laaksosella ja Billy Ionsilla on ollut myös pientä vaivaa, mutta molemmat ovat olleet mukana harjoituksissa enemmän tai vähemmän ja pelaaminen maanantaina on täysin mahdollista. RoPS-ottelusta kuumeen vuoksi pois ollut Aristote "Totti" Mboma on jälleen mukana täydessä iskussa.

Kuopiolaiset ovat pelanneet pelillisesti kolme hyvää ottelua PS Kemiä, HIFK:ta ja FC Lahtea vastaan. Peleistä on kerätty seitsemän sarjapistettä. Joukkueeseen liittynyt Petteri Pennanen tuo lisää taitoa keskikentän pelaamiseen ja hyökkäyspäähän saadaan nyt tuoretta lisävoimaa, kun Gbolahan Salami ja Solomon Duah pääsevät jälleen pelaamaan pelikieltojensa päätyttyä.

- Hyökkäyspelillisesti me olemme olleet vahvoja kolmessa edellisessä pelissä ja yhdeksän maalia on niissä tehty. Parannettavaa löytyy erikoistilannepelaamisessa: me olemme päästäneet peleissä kolme erikoistilannemaalia. Koko joukkueen hyökkäyspeli on selkeästi hyvässä formussa, KuPS-valmentaja Jani Honkavaara muistuttaa.

KuPS:lta keskikenttäpelaaja Urho Nissilä ja puolustaja Tuomas Rannankari ovat lisäksi jälleen pelikunnossa, puolustaja Sebastian Sorsa joutunee sen sijaan jäämään sivuun SJK-pelistä.


SJK - KuPS OmaSp Stadionilla maanantaina 31.7. kello 19.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: SJK:n verkkosivut, KuPS:n verkkosivut
Lisää uutisia