AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.30 // 26.7.2017

KuPS:n Purje: "Anier on kova vahvistus FC Lahdelle"

KuPS:n Purje: "Anier on kova vahvistus FC Lahdelle"

Ats Purje on KuPS:n paras maalintekijä tällä kaudella. (Kuva: Juha Tamminen)

KuPS-hyökkääjä Ats Purje viimeisteli lauantaina arvokkaan ja tärkeän Veikkausliigamaalin.

FC Lahti-ottelu oli edennyt jo 87. peliminuutille saakka, kunnes Purje pääsi sivaltamaan lähietäisyydeltä pallon reppuun ja jännittäviä käänteitä sisältänyt kotipeli päättyi tasatulokseen 2-2. Kuopiolaisten periksiantamaton taistelu ja sitkeä loppuun saakka yrittäminen sai lopussa kauniin palkintonsa ja saavutettu piste maistui voitetulta pisteeltä.

- Tottakai se maistui voitetulta pisteeltä, kun 13 minuuttia ennen loppua olimme 0-2-tappiolla. Urho Nissilä pääsi 16-boksissa laukomaan vapaasti ja tuli pomppupallo takatolpalle. Maalivahti oli liikkeessä ja etukulma oli vapaana ja pääsin laukomaan. Maali on aina vaikea tehdä, sillä pitää keskittyä aina täysillä suoritukseen että pallo menee sinne minne haluaa. Se saattaa näyttää helpolta, maalintekijä muistuttaa.

Lauantaisesta kotipelistä tuli vaikea ja vaativa voimainkoitos.

- Ensi jakso oli meille vaikea, eikä me pystytty pelaamaan omaa peliä. Kolmessa viime pelissä me olemme pelanneet hyvää pallonhallintaa ja luoneet paljon paikkoja, nyt Lahti otti meidät tosi hyvin kiinni eikä me löydetty siihen ratkaisua.

- Toisella jaksolla me vaihdoimme vähän pelityyliämme ja paikkoja rupesi tulemaan. Voitettu piste se oli, pelillisestä puolesta ei kuitenkaan ole syytä tyytyväisyyteen, neljättä sarjakauttaan KuPS:ssa pelaava Purje toteaa.

FC Lahdessa pelaava Purjeen maajoukkuekollega Henri Anier onnistui myös maalinteossa Savon Sanomat Areenalla.

- Me olemme pelanneet monta vuotta yhdessä Viron A-maajoukkueessa. Tunnen hänet hyvin, vaikka emme ole pelanneetkaan yhtä aikaa samassa seurajoukkueessa. Hän on ollut kova maalintekijä Viron liigassa ja on pelannut seitsemän vuotta ulkomailla kovissa seurossa. Hän on kova vahvistus FC Lahdelle, Ats kertoo.


SJK-KuPS OmaSP Stadionilla maanantaina 31.7. klo 19.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia