AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.30 // 25.7.2017

Ilveksen toppariosasto koossa jo ensi kaudeksikin

Ilveksen toppariosasto koossa jo ensi kaudeksikin

Jani Tanska edustaa rutiinia Ilveksen toppariosastolla. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves julkisti maanantaina ghanalaistoppari Baba Mensahin kaksivuotisen sopimuksen.

22-vuotiaan Mensahin kaksivuotisen sopimuksen jälkeen Ilveksellä on ensi kauden kattavat sopimukset kolmen puhtaan topparin – Mensahin, Jani Tanskan ja Tatu Miettusen – kanssa.

– Ei tarvitse enää ensi kaudeksi täydentää, Ilveksen kehitysjohtaja Toni Hevonkorpi iloitsee.

Mensah vakuutti Ilveksen testijaksonsa aikana. Paperitöiden kanssa kesti jonkun aikaa, mutta taustalla ei Hevonkorven mukaan ole draamaa.

– Hänellä oli sopimus voimassa, mutta pääsimme seuran kanssa yhteisymmärrykseen ja pelaajalla oli halu palata Eurooppaan. Sitä kautta siirto lähti liikkeelle.

– Ei ollut mitään normaalia kummempaa. Heti tuntuu vaan kestävän, kun papereita siirrellään Euroopasta toiselle mantereelle. Eurooppalaista säntillisyyttä ei ole joka puolella.

189-senttinen toppari on edustanut Ruotsin pääsarjassa BK Häckenia ja Tanskan pääsarjassa Viborg FF:ää. A-maaotteluita on alla yksi.

– Meillä on hyvät odotukset. Olemme saaneet todella hyvän kuvan harjoituksissa ja Pohjoismaat ovat hänelle tuttuja. Sen pitäisi auttaa sopeutumista.


Ilves-VPS Tammelan stadionilla lauantaina 29.7. klo 17.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: Aamulehti
Lisää uutisia