AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.29 // 22.7.2017

Piste kelpasi Honkavaaralle

Piste kelpasi Honkavaaralle

Jani Honkavaaran mukaan KuPS:lle jäi vielä parannettavaa. (Kuva: Juha Tamminen)

Kuopion Palloseura joutui tekemään kovan päivätyön lauantaisessa kotiottelussaan kovakuntoista FC Lahtea vastaan.

Hyvässä vedossa oleva Lahti oli pelannut jo kymmenen peräkkäistä tappiotonta liigapeliä ennen Kuopioon tuloaan ja jatkoi väkevää menoaan myös Savon Sanomat Areenalla. Vaisusti aloittanut KuPS joutui toisella jaksolla pahaan ahdinkoon, kunnes nousi lopussa hienosti tasoihin ja Veikkausliigan sarjapisteet jaettiin 2-2-lopputuloksella.

Kotijoukkueen peli oli ensi puolikkaalla sekavaa ja harhasyöttöjä tuli paljon. Toisella puolikkaalla kuopiolaisten peliote parani, Lahti pääsi kuitenkin karkaamaan kahden maalin johtoasemaan ennen kuin kotijoukkue heräsi taistelemaan leijonan lailla. Puolustaja Hamed Coulibaly viimeisteli ensin upealla laukauksella peliuransa ensimmäisen liigaosuman (1-2) ja hyökkääjä Ats Purje viimeisteli lopussa 2-2.

Periksiantamaton taistelu ja loppuun saakka yrittäminen tuotti mukavan palkinnon. KuPS-valmentaja Jani Honkavaara oli tyytyväinen tuloksekkaaseen loppurynnistykseen ja yhteen sarjapisteeseen.

- Alku oli meille hankala. Ensi jaksolla ei ollut mitään jakoja, Lahti prässäsi ja tuli päälle ylhäällä. Meille tuli paljon syöttöharhoja. 25 minuutin jälkeen me saimme peliä vähän rauhoitettua ja peli tasoittui. Ensi jaksolla Lahti oli parempi, toisella jaksolla peli kääntyi, me olimme aktiivisempia ja saimme peliä auki, Honkavaara kertasi ottelua KuPS:n sivuilla.

- Siihen nähden oli outoa, että pelasimme hyvin ja kaksi maalia päästimme. Osoitimme luonnetta ja tulimme takaa tasoihin. Peliin en ole tyytyväinen, pisteeseen kyllä. Nyt on tosi hyvä fiilis. SJK-peliin jäi paljon parannettavaa, valmentaja muistutti.

Hyökkääjien Gbolahan Salamin ja Solomon Duahin pelikiellot päättyivät lauantaiseen Lahti-otteluun ja kaksikko saa jälleen pelata seuraavassa ottelussa Seinäjoella.

- Meillä on kova kilpailu pelipaikoista. Peliesitys ei ollut tänään ihan timanttia. Koko ajan meillä on ollut hyvä pelaajatilanne ja kaikkia pelaajia me tarvitsemme loppukaudella, Honkavaara muistutti.


SJK-KuPS OmaSP Stadionilla maanantaina 31.7. klo 19.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia