AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.29 // 21.7.2017

Malinen tyytyväinen Lappalaisen saamisesta RoPS:aan

Malinen tyytyväinen Lappalaisen saamisesta RoPS:aan

Lassi Lappalaisella on edessä uusi haaste. (Kuva: RoPS)

HJK:n 18-vuotias laitahyökkääjä Lassi Lappalainen siirtyy Rovaniemen Palloseuraan loppukauden mittaisella lainalla.

RoPS:n päävalmentaja Juha Malisen mukaan poikamaajoukkueiden vakiokasvoa katseltiin Rovaniemelle jo keväällä, mutta vielä siinä vaiheessa lainasopimus ei ollut mahdollinen. Nyt sekä seurojen että pelaajan intressit kohtasivat.

- Olen tyytyväinen, että monista veikkausliigaseuroista Lassi valitsi juuri meidät, Malinen kertoo.

- Lassi on jo nähnyt paljon sekä HJK:ssa että poikamaajoukkueissa. Hän on suomalaisittain mielenkiintoinen laiturityyppi, tarpeeksi kookas ja hyvä yksi vastaan yksi tilanteissa.

RoPS-valmentaja uskoo, että lopullinen läpimurto Veikkausliigaan on otettavissa jo tällä kaudella. Otteluita on edelleen pelaamatta puolet.

- Jos pelaajan itseluottamus on kunnossa, ja me kykenemme välittämään hänelle intohimoa tekemiseen, niin tietenkin, Malinen luottaa.

- Perjantaina aloitamme harjoittelun, ja sunnuntaina hän on ainakin ryhmässä mukana. Lassin taustoilla viimeistään nyt on pystyttävä osoittamaan, että hän pärjää myös miesten peleissä.

Lassi Lappalainen debytoi Veikkausliigassa viime kesänä pelaten kaikkiaan 14 ottelussa. Tällä kaudella peliaika on jäänyt HJK:n kovassa kilpailutilanteessa vähemmälle.

Nuori hyökkääjä janoaakin lisää otteluita ja vastuuta.

- Pelaamista varten olen RoPS:aan menossa. Minuutteja on yritettävä saada ja samalla uran ensimmäinen osuma Veikkausliigassa, Lappalainen kertoo tavoitteistaan.

Lassi Lappalaisen lainasopimuksen yhteydessä HJK on kutsunut takaisin RoPS:ssa alkukauden pelanneen Saku Ylätuvan.


RoPS - SJK Rovaniemen Keskuskentällä sunnuntaina 23.7. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: RoPS:n tiedote
Lisää uutisia