AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.29 // 21.7.2017

Ennakko: KuPS-FC Lahti

Ennakko: KuPS-FC Lahti

FC Lahti matkustaa lauantaina KuPS:n vieraaksi. Mustat Kuhnurit lähtevät matkaan revanssihengessä.

FC Lahti pelaa tällä hetkellä seuran ennätyksellisessä 10 ottelun tappiottomassa putkessa. Joukkue on kokenut koko kauden aikana ainostaan kaksi tappiota ja toinen niistä tuli KuPSille keväisellä Lahden Stadionilla. Tuolloin kentän kunto oli vielä heikko, ja KuPS osasi hyödyntää olosuhteet paremmin taistelupalloksi muuttuneessa kamppailussa.

Tällä kertaa olosuhteet ovat kuitenkin huomattavasti paremmat ja se mahdollistaa monipuolisemman syöttövalikoiman. Samalla myös pelin luonne tulee muuttumaan.

- Matsi tulee olemaan hyvin erilainen siinäkin mielessä, ettei vastustaja tule vain rikkomaan peliä. KuPS on hyvässä vireessä ja on kotikentällään ennakkosuosikki, mutta me olemme myös valmistautuneet hyvin. Tiedämme, mitä on vastassa, päävalmentaja Toni Korkeakunnas painottaa.

Kuopiolaiset saavatkin vastaansa erittäin kovan vastustajan.

- Lahti puolustaa matalalla ja sen johdosta on vaikeaa murtautua heidän muodon sisään. Lahti on tosi kurinalainen joukkue. Kymmenen peräkkäistä tappiotonta liigapeliä on hieno suoritus. Lahti on kovassa iskussa ja heillä on nyt uusi virolaishyökkääjä Henri Anier.

- Meiltä vaaditaan pelissä kärsivällisyyttä etsiä se oikea hetki murtautumiseen ja tarvittaessa meidän on myös pelattava nopeasti jossakin tilanteissa. HIFK:ta vastaan nopea pelaaminen onnistui hyvin, KupS-luotsi Jani Honkavaara toteaa.

KuPS:lta Keskikenttäpelaaja Urho Nissilä ja puolustaja Tuomas Rannankari ovat jälleen pelikunnossa. Puolustaja Sebastian Sorsa on sen sijaan sivussa Lahti-pelistä. Hyökkääjät Gbolahan Salami ja Solomon Duah ovat lauantaina pelikielloissa. Pelikiellot päättyvät FC Lahti-ottelun jälkeen ja kaksikko saa pelata seuraavassa liigaottelussa Seinäjoella 31.7.

FC Lahden terveystilanne on kaikin puolin hyvä. Pitkäaikaispotilaiden Pavel Osipovin ja Drilon Shalan lisäksi sivussa ovat ainoastaan Fareed Sadat ja pelikieltoa kärsivä Hendrik Helmke.

- Fareedilla on ollut paljon epäonnea mukana tällä kaudella. Se läpimurto, joka oli vahvasti tuloillaan, on ikävä kyllä siirtynyt vähän myöhemmäksi. On ollut takareisivaivaa, nilkkavammaa ja kuumetta. Hän on motivoitunut poika, joka tekee kyllä valtavasti töitä päästäkseen kuntoon, Korkeakunnas kertoo.


KuPS-FC Lahti Savon Sanomat Areenalla lauantaina 22.7. kello 17.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia