FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS PS Kemi RoPS SJK TPS VPS
vko.29 // 17.7.2017

Malinen: "Pisteeseen täytyy olla tyytyväinen"

Malinen: "Pisteeseen täytyy olla tyytyväinen"

Juha Malinen näki paljon hyvää RoPS:n otteissa. (Kuva: Juha Tamminen)

RoPS oli pitkään kiinni voitossakin FC Lahden vieraana sunnuntaina, mutta sai tyytyä 1-1-tasapeliin.

RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen oli avausjakoon varovaisen tyytyväinen, vaikka maalista huolimatta parannettavaakin jäi.

- Pystyimme nostamaan tasoamme selkeästi HIFK-pelistä. Toki meillä on edelleen paljon sarkaa kynnettävänä, mutta nyt meillä oli keskikentällä jälleen kaivattua rutiinia, ja moni muukin pieni asia loksahti kohdilleen, Malinen kiitteli.

- Mutta kokonaisuutena ensimmäisellä meidän hyökkäyspeli oli hätäistä. Meillä on edelleen hakemista, miten saisimme esimerkiksi Timo Stavitskia hyödynnettyä paremmin. Meidän peli ei vielä ole niin valmista, että pääsisimme pallonryöstöstä suoraan tekopaikalle.

Toiselle jaksolle Toni Korkeakunnaksen miehistö ei tyytynyt enää pelkkään matalaan prässiin. Lahden tasoitus syntyi lopulta kulmapotkusta. Marko Simonovski oli jäänyt RoPS-puolustukselta merkkaamatta, eikä makedonialaisella ollut juurikaan vaikeuksia puskea isännät takaisin voittotaisteluun.

- Se oli selkeä merkkausvirhe. Meillä pelaajat olivat vaihtaneet keskenään vartiointia, ja se vaihto meni pieleen, Malinen harmitteli.

- Nämä on niitä lapsellisia virheitä, joita ei enää saisi tapahtua. Pelissähän tulee aina pelaajavaihtoja, ja sitä myöden merkkaustehtävätkin muuttuu. Mutta kyllä näissä vaihdoissa aikuisten ihmisten täytyy pysyä mukana.

Lopulta RoPS-leirissä tasapeli otettiin vastaan kohtalaisen siedettävänä tuloksena.

- Olihan meillä ainekset kunnolliseen ryöstöretkeenkin, mutta pisteeseen täytyy olla tyytyväinen, Malinen kertaili.

- Vieraspiste tämän hetken kuntopuntarin ykkösjoukkuetta vastaan on ihan kelvollinen tulos. Jatkoa ajatellen pelissä tapahtui myös paljon asioita, jotka miellyttivät erityisesti valmentajan silmää.


RoPS - SJK Rovaniemen Keskuskentällä sunnuntaina 23.7. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia