vko.29 // 17.7.2017

KuPS murjoi HIFK:n Helsingissä (HIFK-KuPS 1-4)

Maanantain ainoassa Veikkausliigan ottelussa KuPS kaatoi HIFK:n Helsingissä 4-1 (2-0). Kuopiolaisten maaleista vastasivat Joni Mäkelä, Ville Saxman, Nikko Boxall ja Petteri Pennanen, helsinkiläisten kavennuksen iski Mikael Forssell.

KuPS hallitsi kenttätapahtumia selvästi varsinkin ensimmäisellä puoliajalla. Joni Mäkelä vei Ilmari Niskasen esityöstä KuPS:n 1-0 vierasjohtoon 21. peliminuutilla ja vain kaksi minuuttia myöhemmin Ville Saxman pääsi iskemään ruuhkan keskeltä tilanteeksi jo 2-0.

HIFK-toppari Pauli Kuusijärvi joutui jättämään kentän vamman takia toisen takaiskun jälkeen ja hänen tilalleen tuli Jani Bäckman. KuPS:lla oli loistava paikka tehdä myös 3-0 johtomaali HIFK-toppari Nosh A Lodyn harhasyötön päätteeksi, mutta KuPS-hyökkääjät eivät saaneet pelattua palloa tyhjänä ammottaneeseen maaliin. Tauolle siirryttiin vierasjoukkue KuPS:n täysin ansaitussa 2-0 johdossa.

HIFK haki pelaamiseen muutosta ja suoritti tauolla ottelun toisen pelaajavaihdon, kun kauden kolmannen ottelunsa loukkaantumisen jälkeen pelannut Fredrik Lassas teki tilaa Jukka Halmeelle. KuPS aloitti toisenkin puoliajan vahvasti ja Nikko Boxall vei KuPS:n jo 3-0 johtoon ottelun 56. peliminuutilla Petteri Pennasen antamasta erikoistilanteesta.

HIFK onnistui nousemaan vielä peliin hetkellisesti mukaan 64. peliminuutilla. HIFK-kapteeni Mika Väyrynen pelasi pallon Mikael Forssellille, joka laukoi kovan ja matalan laukauksen KuPS-maalivahti Otso Virtasen vartioiman maalin vasempaan alakulmaan. Maali oli Forssellille kauden viides ja Forssell on nyt tehnyt maalin neljässä peräkkäisessä ottelussa.

Kavennusmaalin jälkeen HIFK sai pelijuonesta paremmin kiinni, mutta KuPS-puolustus piti IFK-pelaajat poissa vaarallisimmilta maalipaikoilta. Ratkaisumaalin teki erinomaisen ottelun pelannut Petteri Pennanen, joka pääsi laittamaan Saku Savolaisen laukoman irtopallon tyhjään maaliin.

KuPS vei joukkueiden kauden toisen kohtaamisen lukemin 4-1 ja kuopiolaiset aiheuttivat HIFK:lle kauden kahdeksannen tappion. HIFK jatkaa sarjataulukossa toiseksi viimeisenä. Ero kymmenentenä kulkevaan PS Kemiin ja sarjajumbona majailevaan JJK:hon on kuusi pistettä. HIFK pelaa kaksi seuraavaa otteluaan vieraskentällä. Ensi viikon lauantaina HIFK matkustaa Maarianhaminaan IFK Mariehamnin vieraaksi ja 31. heinäkuuta HIFK kohtaa vierasjoukkueena HJK:n liigakauden toisessa Stadin derbyssä.

IFK Mariehamn-HIFK Wiklöf Holding Arenalla lauantaina 22.7. kello 16.00 ja KuPS-FC Lahti Savon Sanomat Areenalla lauantaina 22.7. kello 17.00. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.