vko.28 // 16.7.2017

SJK haki pisteet Vaajakoskelta (JJK-SJK 0-2)

JJK:n ensimmäinen evakkopeli Vaajakoskella päättyi 0-2 -tappioon SJK:ta vastaan. Aristote Mboma avasi maalihanat ja Sergi Arimany Pruenca viimeisteli loppulukemat.

SJK aloitti ottelun räväkästi ja siirtyi johtoon jo viidennellä minuutilla. Jarkko Hurmeen pitkä syöttö tavoitti Aristote Mboman. "Totti" pääsi laukomaan, mutta JJK-vahti Teppo Marttinen torjui. JJK:n puolustus pääsi paluupalloon ensimmäisenä, mutta purku epäonnistui ja tuli suoraan Mbomalle. Ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa loukkaantumisensa jälkeen ollut Totti viimeisteli hallitusti ottelun avausmaalin.

SJK sai luotua hyviä maalipaikkoja ensimmäisellä puoliajalla. Mehmet Hetemaj pääsi laukomaan boksissa vapaasti reilun vartin kohdalla, mutta veto suuntautui Marttista päin

JJK:lla oli avauspuolikkaalla muutama puolittainen tilaisuus tasoitusmaaliin. Vajaan puolen tunnin kohdalla Gael Etock pääsi ohjaamaan boksissa, mutta vaikeasta asennosta lähtenyt yritys meni yli maalin.

Hetkeä myöhemmin Billy Ions nousi hyvin vasemmalta laidalta, ja laukoi, mutta veto meni hieman ohi takatolpasta.

Erfan Zeneli pääsi muutaman kerran kokeilemaan kaukovetonsa tehokkuutta noin 20 metristä. Vapaapotku meni ohi maalin, ja toisen yrityksen Marttinen nappasi hyppysiinsä.

SJK loi toisen puoliajan alussa Erfan Zenelin kulmapotkuista muutaman erinomaisen maalipaikan. Ensimmäisen Zeneli pelasi lyhyenä Matti Klingalle boksiin. Klinga pääsi kääntymään, ja keskitti Billy Ionsille, jonka pusku meni kuitenkin yli maalin. Seuraava kulmapotku tuli Mehmet Hetemaj'n päähän, mutta Teppo Marttinen teki upean reaktiotorjunnan.

Ottelun 48. minuutilla Tomas Hradecky pääsi JJK:n syöttöön väliin ja pääsi purkamaan pallon keskikentälle. Se toimi samalla hyvänä läpisyöttönä Aristote Mbomalle, jonka vedon Marttinen pystyi torjumaan.

Sergi Arimany teki debyyttinsä SJK-paidassa, kun hän tuli Aristote Mboman tilalle 61. minuutilla.

JJK pystyi luomaan muutaman vaarallisen maalipaikan, ja SJK:n puolustus oli ongelmissa. Mikko Manninen keskitti oikealta laidalta, Saku Leppänen jatkoi maalin edestä, ja Mihkel Aksalu venyi upeaan torjuntaan. Hetkeä myöhemmin kotijoukkue kolisutteli ylärimaakin, mutta lopulta SJK sai huokaista helpotuksesta.

SJK:n maali oli erittäin lähellä 80. minuutilla. Pallosta taisteltiin boksissa kauan ja lopulta Matti Klinga pääsi yrittämään lähietäisyydeltä, mutta jotenkin Marttinen ehti jälleen väliin.

Ottelun ratkaisu nähtiin 84. minuutilla. Ensimmäistä otteluaan SJK:ssa pelannut Sergi Arimany sai pallon vasempaan laitaan. Hän eteni boksiin ja laukoi yllättävän ja upean vedon takayläkulmaan

VPS-JJK sunnuntaina 23.7. kello 18.30 Elisa Stadionilla ja RoPS-SJK sunnuntaina 23.7. kello 18.30 Rovaniemen keskuskentällä. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.