FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS PS Kemi RoPS SJK TPS VPS
vko.28 // 16.7.2017

FC Lahti ja RoPS pistejakoon (FC Lahti-RoPS 1-1)

FC Lahti ja RoPS pistejakoon (FC Lahti-RoPS 1-1)

Kuva: Juha Tamminen

FC Lahti ja RoPS päätyivät sunnuntain pistejakoon maalein 1-1 (0-1).

Emeka Eze vei RoPS:n johtoon tauon alla, mutta Marko Simonovski tasoitti lukemat toisella jaksolla.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti, kun vain kuuden peliminuutin kohdalla Santeri Hostikka pelasi paikan Loorents Hertsille. RoPS-vahti Antonio Reguero kuitenkin torjui laitaväkkärän laukauksen ja peli jatkui tasatilanteessa. Kymmenen minuuttia myöhemmin Marko Simonovski sai tökättyä pallon maaliin, mutta osuma hylättiin paitsiona.

Ensimmäisen jakson lopussa RoPS onnistui. Nopean pallonriiston jälkeen Emeka Eze oli yksin läpi ja hän viimeisteli pallon voimalla ohi Aleksandr Vasjutinin. Tauolle siirryttiin siis rovaniemeläisten 1-0-johdossa.

Toinen jakso alkoi yhtä ryminällä kuin ensimmäinenkin. Loorents Hertsi keskitti ja Mikko Hauhia puski pallon tolppaan. Lahti ei kuitenkaan saanut hallinnasta huolimatta työllistettyä Regueroa vaan hyökkäykset pysähtyivät huonoihin syöttöihin. Toisaalta RoPS myös puolusti erittäin tiiviisti.

20 minuuttia ennen loppua Lahti lopulta onnistui. Hendrik Helmke asettui kulmalipulle ja toimitti pallon maalille. Simonovski oli jäänyt täysin vapaaksi ja pääsi puskemaan pallon maaliin ja Lahden tasoihin.

Lopussa Lahti haki riskillä voittoa ja se avasi myös vierailijoille paikkoja vastaiskuihin. Lahden paras paikka siunaantui pirteästi sisään tulleelle debytantille Henri Anierille, mutta Reguero nollasi virolaisen. RoPS-hyökkääjä Sakari Tukiainen puolestaan sai lisäajalla vapaapotkun jälkitilanteesta pallon maalipuihin, mutta hässäkän päätteeksi Lahti onnistui purkamaan pallon. Näin ollen ottelu päättyi pistejakoon 1-1-tuloksella.


KuPS - FC Lahti Savon Sanomat Areenalla lauantaina 22.7. kello 17.00 ja RoPS - SJK Rovaniemen Keskuskentällä sunnuntaina 23.7. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: FC Lahden verkkosivut
Lisää uutisia